Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Вільні творять майбутнє!». 21 листопада в Україні - День Гідності та Свободи

«Вільні творять майбутнє!».  21 листопада в Україні - День Гідності та Свободи

Заходи відбудуться згідно з Указом Президента України № №633/2015.

Цими днями за ініціативи родин Героїв Небесної Сотні та за підтримки волонтерів і Адміністрації Президента України триває облаштування території навколо пам'ятного хреста Героям Небесної Сотні. Це облаштування є тимчасовим, згодом тут постане Меморіал. Про це повідомив заступник Глави АПУ Ростислав Павленко.

Радник Глави Адміністрації Президента Наталка Попович розповіла про слоган і концепцію цьогорічних заходів до Дня Гідності та Свободи: «Вільні творять майбутнє!» - це наше гасло. Адже увесь час — під час і з моменту Революції Гідності – триває процес невтомного творення нових інституцій, нових пластів у суспільстві».

«Увечері 21 листопада на Майдан прийшли студенти. Прийшли молоді українці, які відчули, що у випадку зміни курсу України навколо них замкнеться клітка. У всіх було відчуття, що цього не можна допустити. Не можна мовчати, не вийти, не висловитись, відсидітись — коли незрозумілі «лідери» за тебе ухвалюють надважливі для країни, і, як потім виявилось, для цивілізації рішення, - сказала радник Глави АПУ, - Два роки тому українці зробили свідомий вибір, коли перебороли страхи і взяли на себе відповідальність за долю країни».

21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам'ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє.

Розповісти про Майдан не пафосно, не формально, не «заговорити» його ставила на меті керівник творчої групи, що знімала соціальні відеоролики про події Революції Гідності, Олеся Драшкаба. «Майдан дав нам ті зернятка, які зараз проростають: це наша армія, поліція і нові держслужбовці», - пояснила вона ідею сюжетів, герої яких продовжують свою революцію, щодня змінюючи країну. Напередодні Дня Гідності та Свободи ці ролики з'являться в ефірі національних телеканалів.