Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів лекцію для учнів «Школи лідерства голови ХОДА Ігоря Райніна»

Михайло Черняк провів лекцію для учнів «Школи лідерства голови ХОДА Ігоря Райніна»

Заступник голови ХОДА розповів про те, які завдання стоять перед керівником і яким повинен бути лідер, на прикладі роботи на державній службі.

«Для мене головне в роботі на державній службі – досягнути того, щоб люди та влада перестали відчувати себе, як дві опозиційні структури. Я керуюся цим у своїй роботі й думаю, що так буде виходити і надалі», - розповів Михайло Черняк.

Він також зазначив, що в роботі керівника є дуже важливим правильний підбір кадрів.

«Так, тон всієї роботи задає лідер, який приймає рішення і несе за них відповідальність. Однак ми прекрасно розуміємо, що важливе й правильне формування команди. На прикладі роботи обладміністрації - це заступники голови ХОДА, які курують певний спектр напрямків, а далі - структура департаментів. Відповідальність у керівника, який управляє областю, величезна. Коли ти працюєш у системі держуправління, ти відповідальний не просто за результат. Це долі людей, це безпека регіону, це економічна та соціальна складові й багато інших питань», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Лекція Михайла Черняка проходила у форматі дискусії. У процесі заступник керівника області відповів на всі запитання студентів.

Нагадаємо, «Школа Лідерства голови ХОДА Ігоря Райніна» була презентована 7 жовтня. Заявки на навчання в ній подали близько 200 студентів з вишів Харкова. Навчання складається з теоретичного блоку - молоді люди прослухають більше 10 лекцій від успішних бізнесменів і державних службовців на різні теми. Потім почнеться практична частина, в рамках якої молоді люди будуть розробляти під керівництвом фахівців з департаментів ХОДА проекти в різних сферах (освітньої, соціальної) і бізнес-проекти. Журі відбере кращі проекти, а їх автори зможуть пройти стажування на комерційних підприємствах і в департаментах обладміністрації з перспективою подальшого працевлаштування.

Більше фото