Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зробили ще один крок для залучення інвестицій в регіон. Юлія Світлична

Ми зробили ще один крок для залучення інвестицій в регіон. Юлія Світлична

Заступник голови ХОДА розповіла, чим буде займатися Інвестиційна рада Харківської області.

Розпорядження створити консультативний орган, головним завданням якого стане сприяння залученню інвестицій в економіку Харківської області, 11 листопада підписав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. До складу ради увійшли співробітники ХОДА, керівники великих підприємств регіону, бізнес-асоціацій, торгово-промислової палати та інші. Очолює раду Ігор Райнін.

«Залучення інвестицій в економіку регіону є одним з ключових завдань, поставлених головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Райніним. Ми активно працюємо в цьому напрямку. Практично щотижня в обладміністрації проходять зустрічі з іноземними делегаціями, в ході яких ми презентуємо промисловий, науковий, аграрний потенціал регіону потенційним інвесторам. У вересні в Харкові пройшов великий міжнародний інвестиційний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», на якому були присутні 16 іноземних делегацій та були укладені конкретні домовленості та контракти. Створення Інвестиційної ради Харківської області є ще одним кроком у напрямку роботи з партнерами, готовими вкладати кошти в розвиток нашого регіону», - пояснила Юлія Світлична.

Вона повідомила, що серед головних завдань ради - створення сприятливих умов для інвесторів, налагодження взаємодії між органами державної влади, місцевого самоврядування та господарюючими суб'єктами. Інвестиційна рада буде налагоджувати комунікацію між керівництвом області, представниками бізнесу та потенційними інвесторами для оперативного вирішення актуальних питань.

«Фахівці, включені до складу ради, також братимуть участь у розробці нормативно-правових актів, які стосуються інвестиційної діяльності, а також будуть готувати відповідні пропозиції Президентові України та Кабінету міністрів», - повідомила Юлія Світлична.

За її інформацією, Інвестиційна рада також буде займатися аналітичною роботою та моніторингом виконання ХОДА покладених на неї функцій у сфері інвестування.