Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Кожедубівці» провели День відкритих дверей

«Кожедубівці» провели День відкритих дверей

В ході заходу факультети Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС) відвідали понад 700 юнаків та дівчат.

До вишу завітали вихованці Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», Сумського Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка та учні випускних класів середніх навчальних закладів зі східних регіонів України.

 Потенційних курсантів зустрів начальник університету, військовий льотчик першого класу генерал-майор Андрій Алімпієв, який ознайомив гостей з історією та освітніми надбаннями «кожедубівців». Викладачі та курсанти ХУПС показали гостям навчальну базу університету, розповіли про умови вступу та спеціальності, за якими сьогодні проводиться підготовка курсантів.

За словами заступника начальника Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» підполковника Дмитра Підлісного, дві третини його вихованців традиційно поступають саме до ХУПС.

«Романтика польотів та робота військових авіаторів манять юнаків. Після таких відвідин військового університету кадети випускних курсів отримують новий імпульс для старань на заняттях. Адже майбутній військовий льотчик повинен відмінно вчитися та мати добрий фізичний стан», -  зауважив  підполковник Дмитро Підлісний.

 В ході екскурсій факультетами юнаки та дівчата фотографувалися з курсантами у спеціалізованих класах, цікавилися елементами їх військового однострою, оглянули кабіни вертольотів Мі-8МТВ та літака Л-39 «Альбатрос».

Також у майбутніх абітурієнтів була можливість оглянути стрілецьку зброю, яка використовується під час практичних занять та проведення стрільб з курсантами.