Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво спорткомплексу у Вовчанську: фасад майже готовий, будівельники підводять комунікації

Будівництво спорткомплексу у Вовчанську: фасад майже готовий, будівельники підводять комунікації

Об'єкт здадуть в першому кварталі 2016 року, повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Багато мешканців віддалених районів Харківської області скаржаться на те, що в них немає доступу до спортивної інфраструктури. Ми розуміємо, що необхідно розвивати спорт і робити його доступним для людей. Тому, незважаючи на фінансові труднощі, намагаємося виділяти фінансовий ресурс або для будівництва, або для реконструкції спортивних майданчиків і фізкультурно-оздоровчих комплексів в області - для того, щоб і молодь, і діти могли користуватися цим і розвиватися», - пояснила Юлія Світлична.

За її інформацією, будівництво спорткомплексу у Вовчанську було заморожено 3 роки тому. Роботи відновили тільки в 2015 році, в середині жовтня.

Зараз над новим об'єктом трудяться 35 будівельників: закінчують роботи на фасадній стіні будівлі, днями почнуть встановлювати вікна.

«Ми заїхали сюди 15 жовтня і почали проводити дрібні роботи по теплових мережах, викладати стіни, розмітили всі перегородки... Також трохи пізніше, 22 жовтня, почалася робота з утеплення останньої арки. На даний момент вона повністю утеплена», - розповів головний майстер об'єкта Денис Шевченко.

За словами будівельників, найближчим часом розпочнуться роботи з прокладання електрики, водопостачання, укладання підлогового покриття, встановлення дверей.

У спортивно-оздоровчому комплексі, розповідає директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко, планують створити секції футболу, баскетболу та волейболу. На другому поверсі будуть два спортзали - тренажерний і для занять аеробікою. Також у спорткомплексі побудують туалети, кімнати відпочинку, душові, тренерські.

«У Вовчанському районі славні традиції. Тут популярні такі види спорту, як футбол, лижний спорт, легка атлетика. Зараз дуже активно розвивається бадмінтон. Я думаю, що і для нього знайдеться місце в цьому спорткомплексі. Усе  залежатиме від бажання людей, які тут будуть займатися, і тренерів, - зазначив Віталій Кириленко. - Такі об'єкти нам вкрай необхідні, враховуючи те, що у нас - і в місті Харкові, і в області - спортивні споруди знаходяться в досить жалюгідному стані. Я сподіваюся, що, займаючись в цьому спорткомплексі, спортсмени Вовчанського району будуть гідно захищати честь Харківщини на міжнародній арені».

У Вовчанському районі проживає 40 тисяч осіб, у тому числі 3 тисячі дітей. Перший заступник голови місцевої РДА Віталій Мірошник переконаний, що можливостей нового комплексу буде достатньо для того, щоб охопити всіх бажаючих займатися спортом.

«Такими об'єктами не те що Вовчанський район не міг похвалитися, але і у всій країні їх досить мало», - зазначив Віталій Мірошник.

За інформацією Юлії Світличної, на завершення будівництва цього комплексу було виділено більше шести мільйонів гривень. Приблизно таку ж суму спрямували на будівництво спорткомплексу в Первомайську (цей об'єкт був заморожений 3 роки). Заступник голови ХОДА також нагадала, що Державний фонд регіонального розвитку виділив 226 млн грн для фінансування проектів у Харківській області в 2016 році.

«До цього переліку увійшли спортивні об'єкти, об'єкти соціальної сфери, охорони здоров'я та інші. Всі сили керівництва обласної державної адміністрації спрямовані на те, щоб область розвивалася. Підтримка людей є, і ми дуже сподіваємося, що будуть можливості, і така робота продовжуватиметься», - зазначила Юлія Світлична.