Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові проходить серія семінарів «Миротворення в Україні: роль жінок»

У Харкові проходить серія семінарів «Миротворення в Україні: роль жінок»

У заходах, що триватимуть 10 та 11 листопада, беруть участь представниці різних регіонів України та інших країн.

Відкриваючи перший семінар серії, від імені керівництва ХОДА учасниць заходу привітав директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага.

«Усі ті питання які обговорюють сьогодні шановні представники громадські, ми, як влада, постійно тримаємо на контролі. Жіноча ініціатива для нас дуже важлива, адже ви звертаєте увагу на найболючіші проблеми нашої країни та часто знаходите оригінальні та дієві рішення», - зазначив Юрій Шпарага.

Організатори заходу пояснили, що мета семінарів - започаткувати діалог між жінками-активістками з різних регіонів країни та створити майданчик, де вони зможуть обмінятися баченням перспектив та предметно обговорити проблеми, що наболіли. Цілями зустрічей є підвищення та зміцнення ролі жінок у області миротворення в Україні.

У перший день презентації своєї програми представниці громадських організацій Великобританії, В’єтнаму, інших країн, а також різних областей України говорили про те, як жінки можуть вплинути на встановлення миру на Донбасі. Дискусія також стосувалася тем волонтерського руху, цільової допомоги та посилення діалогу зі владою.

У ході наступних семінарів планують обговорити те, як конфлікт на сході України впливає на кожну родину, підняти тему тимчасово переміщених осіб та родин військовослужбовців.

Довідка. Програма «Миротворення в Україні: роль жінок» представляє собою серію семінарів, які відбуваються за підтримкою уряду Великої Британії. Організатором є Всеукраїнська громадська організація «Спілка жінок України». Семінари проходять циклом з серпня 2015-го по березень 2016-го року в 16 областях України. Вже проведено заходи у Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Донецькій, Вінницькій, Івано-Франківській областях.

Більше інформації щодо програми можна дізнатися на сайті Спілки жінок України та на сторінці організації в соціальній мережі Facebook.