Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни перемогли на чемпіонаті України з козацького двобою

Харків’яни перемогли на чемпіонаті України з козацького двобою

7 листопада в Харкові в манежі стадіону «ХТЗ» відбувся перший офіційний чемпіонат України з козацького двобою.

Участь в чемпіонаті взяли 133 спортсмена з 10 областей України віком від 18 років. Крім того, паралельно відбулися змагання для дітей та юніорів, яких було близько 200 учасників.

Змагання пройшли в трьох розділах – «забава» (двобій з обмеженим контактом), «борня» (лайт-контакт) та «герц» (повний контакт). При цьому кожен з розділів за обмеженням контакту ділиться ще на три підрозділи. Так, найпотужніший - Герц-3 - представляє собою аналог мікс-файту, де дозволені майже усі удари та прийоми.

Під час урочистого відкриття чемпіонату від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна усіх присутніх привітав заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Сергій Христоєв. Він побажав спортсменам красивих боїв, яскравих перемог та висловив сподівання побачити найсильніших на чемпіонаті світу, який вже за місяць також відбудеться у Харкові. 

За підсумками чемпіонату України серед дорослих збірна Харківської області завоювала 13 золотих, 21 срібну і 20 бронзових медалей та посіла перше загальнокомандне місце. Другими були спортсмени Сумської області, третє вибороли представники Київської області.

Цей чемпіонат був основним етапом формування та підготовки збірної України з козацького двобою до чемпіонату світу, який 15 та 16 грудня 2015 року відбудеться у Харкові. Планується, що участь в ньому візьмуть спортсмени більше ніж 10 країн світу. Серед них будуть представники близького зарубіжжя - Білорусі, Молдови, Азербайджану, Вірменії, Литви, Туреччини, Румунії, а також спортсмени з далеких берегів - Марокко, Конго та інших країн планети.