Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Краснокутській поліклініці з'явиться сучасна стоматологічна установка

У Краснокутській поліклініці з'явиться сучасна стоматологічна установка

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична в рамках робочої поїздки до Краснокутського району передала медикам поліклініки сертифікат на нове обладнання.

«Цього року на сферу медицини в обласному бюджеті було закладено досить великий фінансовий ресурс - близько 80 мільйонів гривень було спрямовано на придбання «швидких» та медичного обладнання, частина з якого передається до районів області. Безпосередньо в смт Краснокутськ була необхідність в оновленні стоматологічного кабінету. Два роки поспіль медики зверталися з проханнями надати нове обладнання. І зараз завдяки тому, що главою області Ігорем Райніним було ініційовано питання фінансування сфери охорони здоров'я Харківської області, виділені фінансові кошти і є можливість надати нову стоматологічну машину Краснокутській поліклініці», - розповіла Юлія Світлична.

Старому обладнанню, розповідає стоматолог Краснокутської поліклініки Людмила Чеботарьова, близько 50 років, деталі стоматологічної установки часто виходили з ладу.

«Це минуле століття, а не обладнання. Нове я просила дуже довго. Куди тільки не зверталася. Я думала, що, пропрацювавши 42 роки стоматологом, так і піду на пенсію, не спробувавши роботи на хорошому устаткуванні, на якому вже працюють люди у всьому світі. Але нарешті нова стоматологічна установка з’явиться в нашій поліклініці», - сказала Людмила Чеботарьова.

За словами головлікаря Краснокутської ЦРЛ Тамари Ткачук, поліклініка обслуговує пацієнтів з усіх сіл району. Кабінет стоматолога в медустанові один, протягом дня на прийом до лікаря приходять близько двадцяти пацієнтів.

За інформацією Юлії Світличної, нове обладнання для стоматологічного кабінету буде встановлено протягом найближчих півтора - двох тижнів.