Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рахунок коштів Японії та ЄБРР розробляють проект розвитку метро в Харкові

За рахунок коштів Японії та ЄБРР розробляють проект розвитку метро в Харкові

Які спільні проекти будуть реалізовані в нашій області найближчим часом, голова ХОДА Ігор Райнін обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі.

«Я хотів би пояснити, які проекти ми робимо в Харківській області, та почути вашу думку», - підкреслив пан Шігекі Сумі в ході зустрічі з Ігорем Райніним.

Так, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні повідомив, що у планах співпраці між його країною та Харківською областю - грантова допомога для проектів людської безпеки «Кусаноне». У рамках цього проекту мають намір модернізувати медичне обладнання в Українському науково-дослідному інституті протезування, протезобудування та відновлення працездатності. Японія спільно з Агентством з підтримки та закупівель НАТО надасть харківському НДІ реабілітаційний басейн з підвісним ліфтом і стільцем, вікном для спостереження, поручнями, системою фільтрації води. Приблизна вартість такого обладнання – 80 тисяч доларів. У даний момент йде підготовка до підписання договору для реалізації проекту.

Ще один японсько-харківський проект стосується розвитку метрополітену в обласному центрі.

«Спільно з ЄБРР ми займаємося підготовкою техніко-економічного обґрунтування проекту розвитку метро міста Харкова», - сказав Шігекі Сумі.

Мова йде не тільки про подовження гілок харківського метро, а й про розробку проекту технічного переоснащення «підземки».

Ігор Райнін підкреслив, що всі запропоновані Японією проекти отримають підтримку з боку обладміністрації.

«Підтримувати будемо не словом, а ділом, бо, в першу чергу, це потрібно Харківській області. Ті сфери, в яких будуть реалізовуватися проекти, вкрай важливі. Це і енергетика, і медицина, і розвиток метрополітену в місті Харкові», - сказав голова ХОДА.

Він також призначив директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка відповідальним за співпрацю з японською стороною та повний супровід реалізації нових проектів на території області. Голова ХОДА акцентував: обстановка в Харківській області спокійна і стабільна, а безпека інвестицій в економіку регіону - гарантована.

Довідка. Кілька спільних з Японією проектів в Харківській області вже реалізовані. У тому числі - встановлення устаткування для управління сценічним світлом в ХНАТОБі, модернізація медобладнання у Лозівській міській лікарні і монтаж за рахунок гранту Японського агентства з міжнародного співробітництва енергоефективного обладнання в твердопаливній котельні в смт Дергачі. Нагадаємо, котел та обладнання для виробництва пеллетів були поставлені в область в рамках проекту «Пілотне дослідження щодо передачі Україні технологій малих і середніх підприємств з обладнання для виготовлення пеллетів з біомаси, а також бойлерів на біомасі». Виконавцем проекту виступило Харківське обласне комунальне підприємство «Дирекція розвитку інфраструктури території».
 

Більше фото