Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні п’ятиборці повернулися з медалями чемпіонату України

Юні п’ятиборці повернулися з медалями чемпіонату України

В Києві відбувся чемпіонат України з сучасного п’ятиборства серед юнаків та дівчат, на якому спортсмени з Харківщини завоювали 12 нагород, в тому числі - 6 золотих.

Юні спортсмени змагалися в трьох категоріях – чотириборстві (фехтування,  плавання та комбайн (крос + стрільба), триборстві (плавання та комбайн) і двоборстві (плавання та крос) в особистому та командному заліках.

За підсумками змагань на рахунку харків’ян було 6 золотих, 5 срібних та 1 бронзова медаль.

В чотириборстві харківські спортсмени завоювали лише одну медаль, але золоту. Чемпіонкою України стала Яна Полищук, на рахунку якої було 919 очок. Найближчу конкурентку - Анастасію Бушуєву з Києва - Яна обійшла на 28 очок.

В триборстві юнаки здобули перемогу в командному заліку. Владислав Кужелєв, Олег Ігнатьєв, Сергій Сагайдак набрали 2666 очок та на 20 випередили найближчих суперників – команду Дніпропетровської області.

В особистому заліку перемога дісталася Миколі Комарову з Дніпропетровська, а харків’яни Владислав Кужелєв та Олег Ігнатьєв посіли, відповідно, друге та третє місце. При цьому Владислав Кужелєв набрав з переможцем однакову кількість очок - 917, але поступився йому за додатковими показниками.

Найбільшу кількість медалей юні харків’яни завоювали в двоборстві. В особистому заліку серед юнаків в категорії С перемогу здобув Євген Зібров, друге місце посів Артем Дрофа, а разом з Олегом Савченком Євген та Артем завоювали друге місце в командному заліку, поступившись лише суперникам зі Львівської області.

В цій же категорії С в змаганнях серед дівчат перше місце було за командою Харківської області, до складу якої увійшли Катерина Гунько, Валерія Буряк, Карина Котелевець. Крім того, Катерина Гунько перемогла і в особистому заліку.

Ще три медалі харківські спортсмени здобули в змаганнях серед юнаків в категорії D. В особистому заліку перемогу здобув Михайло Власов, друге місце було за Денисом Кратом, а у командному заліку вони разом з Артемом Жарковим стали срібними призерами, поступившись перемогою лише команді міста Київ.