Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щоб у Харкові був мир, працюємо 24 години на добу. Ігор Райнін

Щоб у Харкові був мир, працюємо 24 години на добу. Ігор Райнін

Про заходи, які вживає керівництво області задля безпеки в регіоні, голова ХОДА розповів під час зустрічі з делегацією Баварського Ландтагу Федеративної Республіки Німеччина 4 листопада.

Керівник обласної державної адміністрації нагадав, що в квітні 2014 року сепаратистський рух починався паралельно в трьох областях: Донецькій, Луганській та Харківській.

«Будівлю ХОДА також захоплювали, тут було багато зброї. Але нам вдалося присікти ці спроби і стабілізувати ситуацію, гарантувавши безпеку мешканців регіону. Сьогодні Харківська область - крайня мирна точка України. Більше того, ми знаходимося на передовій захисту всієї Європи», - акцентував Ігор Райнін.

Тим не менш, за словами голови облдержадміністрації, регіон живе в певному напруженні.

«Ми маємо 300 км кордону з Російською Федерацією та 300 км кордону із зоною АТО - по суті це 600 км лінії напруги. Крім того, частина Харківської області також є частиною зони АТО. Щоб у Харкові був мир, керівництво області разом з правоохоронними органами працює 24 години на добу», - підкреслив голова ХОДА.

Відповідаючи на запитання членів німецької делегації про те, чи не відновить Росія спроби захопити регіон, Ігор Райнін зазначив, що, незважаючи на напружену ситуацію, керівництво області знає, як протистояти агресору.

«Жорстка позиція Президента Петра Порошенка, підтримка європейських партнерів і протистояння мешканців України не дозволили агресії поширитися всередину країни. Але, на жаль, плани Росії щодо нашої країни і Харкова, зокрема, не помінялися. Місто і сьогодні намагаються дестабілізувати хибними повідомлення про мінування, інформаційними атаками. Росія - великий професіонал по частині диверсійної діяльності. Але ми знаємо, як протистояти цьому, і не дозволимо дестабілізувати ситуацію в регіоні», - підкреслив голова ХОДА.

Президент Баварського Ландтагу Барбара Штам розповіла, що німецька делегація невипадково вибрала для візиту саме Харків.

«Ми хотіли ознайомитися з ситуацією в прифронтовому регіоні. І з радістю для себе побачили, то керівництву області вдалося повернути мир і спокій до Харкова після тих жахливих подій, які тут відбувалися. Такий стан справ дозволяє нам з перспективою дивитися в майбутнє і розвивати нові форми співпраці, спрямовані на розвиток регіону і добробут його мешканців», - зазначила Барбара Штам.
 

Більше фото