Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво комплексу з управління відходами в Богодухові завершать цього року

Будівництво комплексу з управління відходами в Богодухові завершать цього року

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко за результатами засідання штабу на об’єкті.

Робоча нарада в місті Богодухів пройшла 5 листопада. У ході наради було оглянуто ділянки комплексу з управління комунальними відходами, де роботи вже завершено. Так, за інформацією Євгенія Шахненка, вже готові огородження території комплексу, екологічний котлован, під'їзна дорога, резервуари, септика та зовнішні мережі водопостачання й каналізації, а також виробничий корпус.

«Своєчасне фінансування з обласного бюджету дозволяє без проблем завершити монтаж вікон і воріт; виконати роботи з вентиляції та кондиціювання, обладнати котельню, провести оздоблювальні роботи виробничого корпусу, закінчити монтаж електричних комунікацій та підготувати до монтажу обладнання й 3000 квадратних метрів внутрішніх бетонних доріг», - повідомив заступник голови ХОДА.

Він підкреслив, що в процесі будівництва комплексу впроваджуються передові технології, що забезпечують екологічну безпеку об’єкта. Однією з особливостей проекту є застосування технології біоремедіації органічної частини ТПВ. Це не наносить шкоди навколишньому середовищу, крім цього, від комплексу не буде ніякого запаху.

У засіданні штабу на об’єкті взяло участь керівництво Богодухівського району та міста Богодухів, а також керівники генпідрядника, проектувальників і замовника – Департаменту капітального будівництва ХОДА. Під час заходу обговорили проблеми будівництва та підсумки виконаних робіт, скоригували графік виконання робіт до терміну здачі першої пускової черги полігону, намітили терміни виконання робіт, які залишилися до завершення першого етапу будівництва.