Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд вдосконалив порядок використання бюджетних коштів для адаптації учасників АТО

Уряд вдосконалив порядок використання бюджетних коштів для адаптації учасників АТО

Відповідні зміни зафіксовані у постанові Кабміна № 837 від 13.10.2015 р.

13 жовтня Кабмін ухвалив постанову №837 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з соціальної та професійної адаптації учасників АТО (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку)».

Чинний до ухвалення зазначеної постанови Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку), передбачав здійснення закупівлі відповідних послуг обласними і Київською міською державними адміністраціями.

Постанова №837 поширює функції закупівлі таких послуг і на районні органи соціального захисту населення. Відповідно до ухваленого документа, розпорядниками коштів нижчого рівня є орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у містах Києві й Севастополі державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (крім міст Києва і Севастополя) рад.

Ухвалення постанови №837 сприятиме вдосконаленню механізму використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на 2015 рік за програмою 2505170 «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку)».