Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорогі земляки!

Дорогі земляки!

Сьогодні ми відзначаємо День звільнення України від фашистських загарбників.

У Другій світовій війні наша країна понесла найбільші втрати серед усіх держав світу. Ця війна, за різними оцінками, коштувала Україні від 8 до 10 мільйонів життів. Територія нашої країни була окупована повністю, було зруйновано понад 700 українських міст та десятки тисяч сіл.

Проте навіть у такі важкі часи українці продемонстрували надзвичайну силу волі, стійкість, непереможну любов до рідної землі. 2,5 мільйони наших співвітчизників були відзначені нагородами за бойові та трудові подвиги, здійснені в часи Другої світової. Наші батьки й діди здійснили те, що здавалося неможливим, і відстояли волю та мирне українське небо.

На жаль, те саме зараз доводиться робити їх онукам. І вони відстоюють незалежність України та наше мирне життя так, що їхні сьогоднішні подвиги гідні слави дідів. У День визволення України ми обов’язково згадаємо і їх – сучасних героїв, що кожного дня ризикують життям та здоров’ям на сході. Від усієї душі ми побажаємо нашим захисникам повернутися додому живими й здоровими, адже тут на них дуже чекають.

Усім нашим ветеранам - і тим, хто святкував цей день у далекому 1944-му, і тим, хто тільки нещодавно повернувся до Харківської області з фронту – бажаю здоров'я, життєвих сил, віри в краще і, звичайно ж, мирного неба над головою!

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін