Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

20% мешканців Харківської області взяли участь у голосуванні

20% мешканців Харківської області взяли участь у голосуванні

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Харківської обласної адміністрації Михайло Черняк.

Як розповів Михайло Черняк, станом на 12:00, голосування в Харківській області та місті Харкові проходить без зауважень до роботи комісій, істотних правопорушень не зафіксовано.

«На 12:00 працюють всі 1670 виборчих дільниць. Явка виборців склала близько 20%, але ми розраховуємо, що у другій половині дня вона істотно виросте. Попередні соціологічні дослідження дозволяють розраховувати на явку близько 50%, - повідомив Михайло Черняк. - Сьогодні у людей є вибір, і вони йдуть на виборчі дільниці, розуміючи всю ступінь відповідальності за рішення, які приймають. Голосуючи, ми не просто виконуємо громадянський обов'язок, а обираємо майбутнє для себе особисто і для всього нашого регіону».

За словами заступника голови ХОДА, особлива увага під час виборів на Харківщині приділяється забезпеченню безпеки.

«Мобілізовані всі силові структури області. Охорону громадського порядку забезпечують близько 9 тисяч осіб - це представники МВС, Національної гвардії, поліція, курсанти навчальних закладів. Ми знаємо, що за дотриманням правопорядку на виборах також стежать активісти, і будемо вдячні, якщо вони будуть повідомляти правоохоронним органам про всі виявлені порушення», - наголосив Михайло Черняк.