Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична передала медобладнання Вовчанській ЦРЛ

Юлія Світлична передала медобладнання Вовчанській ЦРЛ

Новий рентген-апарат, а також кисневий генератор, відсмоктувач мокротиння та інвалідні коляски для ЦРЛ вдалося отримати завдяки співпраці ХОДА та Товариства Червоного Хреста.

«За особистого сприяння голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна та завдяки співробітництву ХОДА з міжнародними організаціями, в даному випадку - з Товариством Червоного Хреста, ми маємо можливість передати до Вовчанського району медичне обладнання. Головне і основне - це мобільний рентген-апарат, який зараз такий необхідний районній лікарні. Тому що те обладнання, яке тут є, частково зносилося та вимагає оновлення», - сказала Юлія Світлична.

За словами головлікаря Вовчанської ЦРЛ Олександра Косолапова, мобільний рентген-апарат надасть можливість поліпшити якість надання медичної допомоги мешканцям району.

«У нас є стаціонарний рентген-апарат, але є певні незручності для хворих, бо їх треба транспортувати безпосередньо до приміщення, де знаходиться обладнання. Новий апарат можна буде транспортувати до того чи іншого відділення лікарні і на місці, біля ліжка хворого, проводити обстеження», - пояснив Олександр Косолапов.

За його інформацією, за допомогою нового обладнання також можна буде проводити обстеження населення в місцевих амбулаторіях та ФАПах.

Також Вовчанській ЦРЛ передали кисневий генератор, який буде подавати кисень хворим для проведення операційних втручань або пацієнтам, які за свідченнями лікарів потребують підведення кисню у відповідності з тим чи іншим захворюванням.

Крім того, до медустанови передали відсмоктувач мокротиння та 2 інвалідні коляски.

«Наша лікарня потребувала подібного обладнання. Воно буде використовуватися в повному обсязі, раціонально, і населення району відчує покращення у наданні медичної допомоги. Ми дуже вдячні за такий подарунок. Ми відчуваємо турботу, в першу чергу, Президента України Петра Порошенка - в реалізації державної програми у сфері охорони здоров'я. Є й турбота глави області Ігоря Райніна і його заступника Юлії Світличної. Така турбота керівництва держави та області не на словах, а на ділі дає результати», - сказав Олександр Косолапов.

Голова Харківської обласної організації «Товариство Червоного Хреста» Костянтин Башкіров зазначив: працювати з облдержадміністрацією його організації завжди легко та комфортно.

«Червоний Хрест надає допомогу тільки в тих точках, в яких вона необхідна найбільше. Ми отримали вантаж медичного призначення з Китайської народної республіки, Китайського Червоного Хреста, і нам було максимально комфортно працювати з Харківською обласною державною адміністрацією, оскільки самі ми не могли визначити, які райони потребують такого обладнання найбільше. Заступник голови обладміністрації Юлія Світлична повідомила, що у Вовчанську найбільш необхідне саме це обладнання, воно і було сюди доставлено», - пояснив Костянтин Башкіров.

За його словами, керівництво українського Червоного Хреста буде звертатися до колег з КНР, щоб нове сучасне обладнання високого класу й надалі надходило до тих районів, які цього найбільше потребують.

«Мені приємно сказати, що багато міжнародних організацій йдуть нам назустріч у сфері медицини. Ми завозимо гуманітарну допомогу з різних країн світу, передаємо обладнання і препарати до районів, які так його потребують», - зазначила Юлія Світлична.