Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток системи охорони здоров'я - один з пріоритетів діяльності ХОДА. Ігор Райнін

Розвиток системи охорони здоров'я - один з пріоритетів діяльності ХОДА. Ігор Райнін

22 жовтня голова облдержадміністрації зустрівся з медичними працівниками в КЗОЗ «Харківська обласна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

На зустрічі також були присутні заступники керівника ХОДА Юлія Світлична та Михайло Черняк.

«Обсяг роботи у лікарів, на жаль, завжди буде великим, і це вимагає постійного професійного зростання та самовіддачі. Ми всі розуміємо та знаємо, що медицина в Харківській області - одна з кращих у країні. І школа харківської медицини відома далеко за межами України. Безумовно, пріоритетом у діяльності обласної державної адміністрації буде розвиток системи охорони здоров'я», - сказав Ігор Райнін, звертаючись до медиків.

За словами голови ХОДА, облдержадміністрація продовжить підтримувати всі 243 установи системи охорони здоров'я регіону.

«Цього року з обласного бюджету було виділено 80 мільйонів гривень на розвиток системи охорони здоров'я. Це рекордна сума за всю історію Харківської області, хоча абсолютно очевидно, зі зрозумілих причин, ми відчуваємо дефіцит і обмеженість фінансових коштів. Однак на здоров'ї мешканців Харківської області економити ніхто не буде. У міру можливостей ми будемо фінансувати систему охорони здоров'я і з кожним роком збільшувати кількість коштів, що виділяються на розвиток цієї сфери», - сказав Ігор Райнін.

Частина поставлених керівництвом області завдань відображені у Стратегії розвитку системи охорони здоров'я і медичної освіти Харківської області до 2020 року. У програмному документі викладено алгоритм дій з реформування системи охорони здоров'я.

«Програма реформування охорони здоров’я матиме абсолютно конкретний, чіткий характер. Це і переформатування роботи обласних лікарень на користь більш комфортного і більш якісного надання послуг населенню Харківської області і, звичайно ж, постійне, системне зміцнення матеріально-технічної бази», - уточнив керівник області.

За його інформацією, в 2016 році, зокрема, буде приділено особливу увагу розвитку та зміцненню матеріально-технічної бази центральних районних лікарень. Також Ігор Райнін зазначив, що в найближчих планах - створення та розвиток кардіологічного центру на базі Обласної клінічної лікарні.

«Це дуже важливо. Кількість операцій на серці, що проводяться в Харківській області, постійно збільшується. Тому необхідно підтримувати службу сучасним обладнанням і забезпечувати належну якість лікування», - пояснив Ігор Райнін.

Більше фото