Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пархомівці до кінця тижня завершать ремонт Будинку культури

У Пархомівці до кінця тижня завершать ремонт Будинку культури

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична проінспектувала хід ремонтних робіт у Пархомівському БК під час робочої поїздки до Краснокутського району.

«Глава Харківській області Ігор Райнін поставив завдання, щоб навіть у складні фінансові часи тривала робота з розвитку територій, особливо - віддалених районів. Будинок культури в селі Пархомівка Краснокутського району не ремонтувався довгий час, тут потрібно було замінити вікна й дах, тому що під час дощу або танення снігу вода заливала два поверхи. Тому з обласного бюджету були виділені 600 тисяч гривень. Також додаткові кошти виділила сільська рада. І спільними зусиллями громади, органів влади та органів місцевого самоврядування нам вдалося виконати величезну роботу», - сказала Юлія Світлична.

Нагадаємо, привести до ладу сільський Будинок культури мешканцям Пархомівки пообіцяв голова ХОДА Ігор Райнін під час робочої поїздки до Краснокутського району 14 серпня. Саме в будівлі БК проходила зустріч керівника області з активом району.

За інформацією Юлії Світличної, на цей час вже замінені вікна на першому поверсі БК і частково - на другому.

«Я сподіваюся, що буде вишукана можливість і за наявності фінансових коштів ми замінимо вікна у всьому БК. Сьогодні у нас є перелік напрацьованих планів, які ми маємо намір реалізувати в Пархомівському Будинку культури», - повідомила заступник керівника ХОДА.

За словами директора Пархомівського БК Тетяни Ковальчук, покрівлю вже повністю замінили над спортивним залом БК, зараз проводиться ремонт даху над основною будівлею. Крім того, в установі замінять двері та оновлять фасад.

«Ми дуже раді, що нам пішли назустріч. Я працюю в Будинку культури з дня його відкриття - більше 40 років - і жодного разу з того часу тут не проводився ремонт. Ви навіть не можете собі уявити, як ми раді. Адже наш клуб - це обличчя села», - розповіла Тетяна Ковальчук.

За її словами, місцеві мешканці постійно цікавляться, що встигли відремонтувати в Будинку культури і які роботи в планах.

«Це дуже добре, що ремонтують БК. Ми дуже вдячні, що нам допомогло керівництво області. Це ж все для діток, щоб вони тут займалися. А ми будемо ходити сюди на концерти та збори», - говорить місцева мешканка Лідія Лігаренко.

У Будинку культури займається більше 80 дітей. Вони співають у хорі і вокальному ансамблі. Є також драмгурток, гуртки танців і дитячої творчості. У БК проводять своє дозвілля і дорослі. Тут організований ансамбль народної пісні «Слобожаночка». Вже кілька років у ньому співає Ніна Шатохіна. Жінка пропрацювала тут більше 10 років. Каже, умови для занять були не найкращими.

«Вікна старі були, двері погані. Зараз поставили нові. І відразу в Будинку культури стало тепліше. Я дуже рада, що наш БК відроджується», - сказала Ніна Шатохіна.

Юлія Світлична повідомила: ремонтні роботи в Пархомівському Будинку культури планують завершити до кінця тижня.