Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо вести промисловий комплекс Харківщини вперед. Ігор Райнін

Ми будемо вести промисловий комплекс Харківщини вперед. Ігор Райнін

21 жовтня голова Харківської обласної державної адміністрації взяв участь у відкритті модернізованого ливарного цеху ПАТ «Турбоатом».

У ході візиту на «Турбоатом» керівник області взяв участь у запуску нової сталеплавильної печі ливарного цеху заводу. Разом з піччю також була запущена сучасна система газоочистки, яка дозволяє знижувати показники викидів пилу до 8 мг/куб.м від однієї печі (за європейських норм 20 мг/куб.м). У модернізацію ливарного цеху підприємство вклало близько 2,5 млн дол.

Ознайомившись з роботою цехів заводу, Ігор Райнін зазначив, що постійна модернізація виробничої бази дозволяє «Турбоатому» бути конкурентоспроможним на світовому ринку і вигравати тендери в країнах Євросоюзу та Азії.

«Сьогодні підприємство співпрацює з підприємствами Угорщини, Болгарії, Фінляндії, Казахстану, Таджикистану та інших держав. Загалом продукція заводу представлена ​​в 45 країнах світу. В Україні більше 50 електростанцій використовують його продукцію. Тому ми можемо впевнено говорити, що «Турбоатом» - це не тільки лідер машинобудування України, але й вагоме підприємство для всієї світової промисловості», - підкреслив Ігор Райнін.

Спілкуючись з колективом заводу, керівник області зазначив, що у непрості для країни часи саме від діяльності великих стратегічних підприємств залежить розвиток економіки.

«Минулий рік «Турбоатом» закінчив з прибутком більше 1 млрд грн, підприємство сплатило 630 млн грн податків. Це я називаю справжнім професіоналізмом і патріотизмом», - підкреслив Ігор Райнін.

Голова ХОДА зазначив, що обласне керівництво вважає розвиток машинобудування одним з головних своїх пріоритетів.

«З 2010 року в Україні не було чіткого бачення і програми розвитку машинобудування. Саме тому Харківська обласна адміністрація вийшла з ініціативою створення такої індустріальної програми. Це повинен бути чіткий алгоритм і план дій, в якому кожне підприємство країни побачить для себе перспективу розвитку. Невід'ємною частиною цієї індустріальної програми повинна стати державна підтримка галузі, - підкреслив Ігор Райнін. - Ця програма дуже важлива для Харківської області - промислового флагмана України. А «Турбоатом» - це флагман харківської промисловості, тому впевнений, що ваше підприємство буде одним з ключових в цій програмі».

Генеральний директор ПАТ «Турбоатом» Віктор Суботін подякував Ігорю Райніну за увагу, яку обласна адміністрація приділяє проблемам машинобудування, і запевнив його в тому, що колектив заводу і надалі працюватиме на економіку регіону та країни.

У ході візиту на «Турбоатом» Ігор Райнін вручив нагороди Харківської обласної адміністрації кращим працівникам заводу.

За значний особистий внесок у розвиток галузі машинобудування України, вагомі трудові здобутки, високу професійну майстерність, багаторічну сумлінну працю та з нагоди введення в експлуатацію нового обладнання Почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали:

- начальник цеху різних деталей Іван Андрійченко;

- токар-розточувальник цеху механообробного та зварювального виробництва Анатолій Гербін;

- заступник генерального директора з якості Сергій Ільінський;

- фрезерувальник лопаткового цеху Наталя Слащова;

- начальник інструментального цеху Володимир Яценко.

Подяки голови обласної державної адміністрації отримали:

- слюсар механоскладальних робіт гідротурбінного цеху Віктор Калініченко;

- машиніст крана ливарного цеху Галина Котолуп;

- заступник головного механіка з електроніки та електроприводу Сергій Пархоменко;

- токар-розточувальник паротурбінного цеху Олександр Рябченко;

- слюсар-ремонтник (з технологічного обладнання) ремонтно-механічного цеху Роман Уманський.

Більше фото