Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА надає пріоритетне значення розвитку освіти та науки. Ігор Райнін

ХОДА надає пріоритетне значення розвитку освіти та науки. Ігор Райнін

21 жовтня голова облдержадміністрації урочисто вручив державні відзнаки працівникам освіти і науки та грошові винагороди переможцям обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2015».

Ігор Райнін від імені Президента Петра Порошенка привітав освітян із заслуженими нагородами. Відповідно до Указу Президента України №567/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти», ордени та почесні звання отримали наукові працівники харківських вишів та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів міста й області. Також у ході урочистого прийому грошові винагороди отримали вчителі, що стали переможцями обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2015».

«Шановні педагоги, як відзначив Президент України Петро Порошенко, Харківська область сьогодні є інтелектуальною столицею України. Пріоритетне значення розвитку освіти та науки в регіоні приділяє й Харківська облдержадміністрація. Наразі Харківщина входить до десятки найбільших освітніх центрів Європи і, безумовно, є лідером в Україні. Ці позиції незаперечні, - сказав у привітальному слові Ігор Райнін. – Приєднуюсь до привітання Президента, бажаю кращим педагогам Харківщини й України успішних учнів, адже, на мою думку, саме це є головним критерієм професійності вчителя. Здоров’я вам і вашим родинам. Разом з вами нам належить ще багато зробити задля розвитку та процвітання Харківської області».

Також Ігор Райнін наголосив, що, як керівник області, забезпечить усі необхідні умови для педагогів, які передають свої знання та досвід учням. Він нагадав, що наразі Харківщина - одна з чотирьох областей України, що реалізували в 2015 році проект «Шкільний автобус», та одна з небагатьох областей, де сьогодні значна увага приділяється оновленню матеріально-технічної бази середніх шкіл. Керівник ХОДА запевнив: наступного року 100% шкіл в області отримають матеріальну підтримку.

Ігор Райнін також відзначив успіхи харківської вищої школи.

«Нагадаю, що ми створили консорціум вищих навчальних закладів, одним із завдань якого є поліпшення прикладних досліджень, а це дозволить розвиватися й удосконалювати знання студентам. Вважаю, що диплом, який отримують харківські студенти, автоматично повинен бути пропуском в будь-яку міжнародну організацію або на підприємство», - заявив керівник Харківської області.

У свою чергу, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, президент Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова подякувала Президентові за нагороду та голові ХОДА – за співпрацю.

«Шановний Ігоре Львовичу, я щиро вдячна вам за роки щасливі співпраці, які були у нас, а також за підтримку в тяжкі хвилини, які також траплялися в нашій роботі. Я вдячна за підтримку, яку відчувала завжди і відчуваю зараз на цій, дуже відповідальній для мене посаді, - сказала Людмила Бєлова. - Шановні колеги, я впевнена, що державні нагороди - це нагороди не лише одній людині, а цілому колективу за спільні досягнення, успіхи та перемоги. Цей Орден княгині Ольги, який є для мене дійсно дорогим, також є відзнакою нашої держави і Президента роботи освітян Харківщини, наших реформаторських зусиль, креативних ідей. Я впевнена, що ми будемо відповідальними і зробимо все, щоб розвиток рідної Харківщини був сталим, а наша Україна була єдиною і незалежною».

Зі списком нагороджених відповідно до Указу Президента України №567/2015 можна ознайомитися тут. Список переможців обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2015» - тут.

Більше фото