Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична передала шкільний автобус НВК Вовчанського району

Юлія Світлична передала шкільний автобус НВК Вовчанського району

Заступник голови ХОДА в рамках робочої поїздки до Вовчанського району передала педколективу та учням навчально-виховного комплексу в селі Жовтневе сертифікат на шкільний автобус.

«Роки шкільного життя, повірте, незабутні. І щоб цей відрізок життя був для вас більш легким і цікавим, таким, що запам’ятається, ми вирішили зробити такий невеликий, але цінний подарунок, - сказала Юлія Світлична, звертаючись до учнів НВК. - Я бажаю всім вам від імені глави області Ігоря Райніна успіхів у навчанні, вчитися тільки на «відмінно», тому що тільки відмінники потім у підсумку домагаються найбільших результатів. Бажаю всій громаді успіхів, благополуччя та миру».

У навчально-виховному комплексі села Жовтневе навчаються 150 дітей, 53 з них потребують підвезення (вихованці дошкільного закладу та школярі). Новий шкільний автобус розрахований на 31 місце. За словами директора НВК Алли Прасол, автобус буде підвозити дітей у два етапи з семи прилеглих сіл: Стариців, Синельникового, Червоноармійського Першого, Радянського, Шестерівки, Пролетарського та найвіддаленішого з них - Масловки (населений пункт знаходиться в 14 кілометрах від навчально-виховного комплексу).

«Ми дуже раді тому, що у нас з'явився свій шкільний автобус. Тому що навіть у тих дітей, які ходили пішки до нас у школу по три кілометри в один бік з Червоноармійського першого, тепер є можливість проїхати цей шлях на автобусі. Ми дуже вдячні обласній адміністрації, що вона про нас не забуває», - зазначила Алла Прасол.

За словами Юлії Світличної, автобус для НВК села Жовтневе - четвертий з одинадцяти, які вдалося придбати цього року за кошти обласного бюджету. Решта сім автобусів планують передати до районів протягом одного-двох тижнів.

«Політика глави області Ігоря Райніна налаштована на те, щоб розвивати освіту і науку. Саме завдяки цьому підходу нам вдалося виділити близько 10 мільйонів гривень на купівлю шкільних автобусів. На ці цілі кошти з бюджету області виділено вперше за останні чотири роки, - пояснила заступник керівника облдержадміністрації. - Зараз триває передача автобусів в райони. У школі Вовчанського району на підвезення - найбільша кількість дітей: більше п'ятдесяти. І вони дуже на нього чекали, оскільки автопарк був практично зношений. Однозначно, програма «Шкільний автобус» буде продовжуватися, ми будемо вишукувати можливості, тому що розуміємо: за дітьми - наше майбутнє. Якщо ми не будемо вкладати в освіту і науку, то хто ж тоді нами керуватиме, які будуть кадри і яка буде нація».

За словами заступника голови ХОДА, всього у Вовчанському районі - 3800 учнів, щоденного підвезення на навчання потребують практично 10% школярів.

Як зазначив голова Вовчанської райради Петро Очеретько, завдяки перемозі в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє», в Жовтневому НВК вдалося замінити старі вікна на нові, енергозберігаючі. Всього ж в районі було реалізовано сім подібних проектів, спрямованих на енергозбереження.

«Я хочу сказати величезне спасибі керівнику області Ігорю Райніну та Юлії Світличній за те, що обласна адміністрація приділяє велику увагу району. Наші діти тепер не тільки вчитимуться в теплі. Ми почали будувати для них спортивний комплекс. Крім того, нам вдалося розрахуватися з боргами за енергоносії і по зарплатах вчителям. Я дуже вдячний облдержадміністрації за те, що вона нам допомагає і підказує», - сказав Петро Очеретько.

Більше фото