Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посуха в Україні може призвести до надзвичайних ситуацій

Посуха в Україні може призвести до надзвичайних ситуацій

Як зазначили у Державній комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, у разі подальшої посухи, яка наразі спостерігається на території всієї країни, споживачам доведеться економити воду.

За інформацією Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на більшості водних об’єктів України гідрологічна ситуація набула ознак посухи. Через це виникла загроза суттєвих ускладнень діяльності підприємств водогосподарського, енергетичного комплексу, об’єктів комунального та рибного господарств. Також існують проблеми водозаборів поверхневих вод для виробничих і соціальних потреб.

Все це, на думку експертів, може призвести до надзвичайних ситуацій регіонального та навіть державного рівня. Для того щоб попередити це, розроблено план відповідних заходів.

Так, об’єкти хлорного господарства запасаються дезінфікуючими засобами – на випадок, якщо погіршиться якість води в зонах питних водозаборів. Органи місцевої влади в разі подальшої посухи переглянуть ліміти забору води та скидання забруднюючих речовин для підприємств. Розглядаються варіанти забору води з артезіанських свердловин, місцева влада готується організувати роздавання питної та технічної води для населення. Крім того, населенню рекомендують раціонально використовувати воду.

Наразі стан води по країні постійно контролюють регіональні підрозділи Держсанепідслужби, Держпродспоживслужби та департаменти охорони здоров’я.