Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році Первомайський район буде одним з пріоритетних для обласної адміністрації. Ігор Райнін

У 2016 році Первомайський район буде одним з пріоритетних для обласної адміністрації. Ігор Райнін

17 жовтня голова ХОДА з робочим візитом відвідав Первомайський район.

У ході робочої поїздки Ігор Райнін зустрівся з головами сільрад, працівниками сільгосппідприємств та фермерських господарств району. Керівник облдержадміністрації також зустрівся з працівниками освіти в загальноосвітній школі села Грушине і взяв участь у святковому заході на центральній площі м. Первомайський.

«З різних причин багато років - останні років 15 так точно - увага влади до Первомайському району незаслужено мала, - зазначив Ігор Райнін. - Нам вже вдалося дещо просунути питання нормального ставлення до Первомайського району, а в наступному році ми наберемо нормальний темп. Можу вас запевнити, що Первомайський район у 2016 році буде одним із пріоритетів обласної адміністрації».

Так, за інформацією голови ХОДА, в 2016-му році Первомайський район буде включений в програму пріоритетів щодо проведення дорожніх робіт - аналогічну реалізованим в 2015-му в Сахновщинському, Зачепилівському, Краснокутському і Коломацькому районах.

«У цих районах ми вже провели роботи - в тому числі на дорогах, що не ремонтувалися по 20 років, як, наприклад, Краснокутськ - Пархомівка. Це поки не автобани, але це абсолютно нормальні дороги для комфортного проїзду», - пояснив керівник області.

Також тут буде реалізована програма реконструкції систем зовнішнього освітлення (подібні роботи також проходили в 2015-му році в кількох районах області, включаючи Краснокутський, Коломацький, Валківський і Харківський).

Особливу увагу буде приділено розвитку сфери освіти району. У грудні 2015 року тут пройде колегія Департаменту освіти і науки ХОДА, в ході якої визначать пріоритетні проекти, які будуть реалізовані в 2016 році. І працівникам сфери освіти, і Первомайської РДА, і активу району Ігор Райнін доручив скласти список об'єктів, розвиток яких найбільш необхідний для района. За цією «дорожньою картою» і будуть орієнтуватися при виділенні фінансування для Первомайщини на 2016 рік.

Більше фото