Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся турнір з самбо на честь Віктора Савінова

У Харкові відбувся турнір з самбо на честь Віктора Савінова

Всеукраїнський турнір з самбо «Суперкубок» пройшов на призи заслуженого майстра спорту, 6-разового чемпіона світу та Європи, старшого тренера чоловічої національної збірної України Віктора Савінова.

В турнірі, який вперше проводився в такому масштабі, взяли участь 227 спортсменів з 9 областей України, які боролися за медалі в трьох вікових групах: молодші юнаки 2002-2004 року народження, юнаки 1998-2000 років народження та дорослі.

Під час урочистого відкриття змагань найкращі побажання всім учасникам змагань, суддям, тренерам, оргкомітету та вболівальникам від керівника Харківської області Ігоря Райніна передав директор Департаменту у справах молоді та спорту Віталій Кириленко.

«Віктор Савінов є легендою не тільки українського, а й світового спорту. Для хлопців, які вперше приїхали на турнір такого рівня, це буде великою школою, де вони зможуть проявити себе, набратися майстерності, навчитися багато чому. Саме ім'я Віктора Савіна дуже багато дає для розвитку та популяризації цього виду спорту. Хотів би висловити надію та впевненість у тому, що самбо у нас буде представлено і в олімпійській програмі. А враховуючи славетні традиції самбо у нас, на Харківщині, та в Україні, я думаю, що ми будемо мати цілу плеяду видатних спортсменів, які будуть гідно представляти нашу країну на світовій та олімпійській арені», - зазначив Віталій Кириленко.

В свою чергу, спортсмени Харківщини не підвели очікувань керівництва області та самого Віктора Савіна і впевнено виграли турнір.

За підсумками змагань серед молодших юнаків, харків’яни завоювали золоті медалі в 7 з 12 вагових категорій, а також вибороли 4 срібні та 16 бронзових медалей.

Переможцями турніру стали: Максим Казанчєєв (вагова категорія до 30 кг), Руслан Беззапонний (вагова категорія до 32 кг), Данило Мовчан (вагова категорія до 35 кг), Микита Божко (вагова категорія до 41 кг), Денис Кизименко (вагова категорія до 53 кг), Дмитро Вітенко (вагова категорія до 57 кг), Олександр Таровітов (вагова категорія до 67 кг).

Змагання серед юнаків 1998-2000 року пройшли в командній боротьбі, а перемогу здобула харківська команда «Схід», до складу якої увійшли: Кирило Красников, Владислав Пшеничний, Роман Труш, Вадим Вітвіцький, Заур Ужуєв, Владислав Гаркуша, Ярослав Давидчук, Максим Різник, Євген Вегера та Владислав Березка.

Змагання серед дорослих пройшли лише в двох вагових категоріях - до 74 кг та до 82 кг, в яких виступав колись і Віктор Савін. За підсумками чоловічих баталій, на рахунку харків’ян була лише одна золота медаль, яку здобув Артем Василенко у вазі до 74 кг. Харківський самбіст переміг у фіналі суперника з Дніпропетровська Ніко Саджая.

В категорії до 82 кг перемогу здобув дніпропетровський борець Сергій Попов.

«Цей турнір несе в собі мету популяризації та розвитку самбо в Україні та Харківській області. Я сподіваюся, що спортсмени, які сьогодні беруть в ньому участь, зможуть в майбутньому поборотися і на Олімпійських іграх. Також хочеться висловити велику подяку тим людям, справжнім фанатам самбо, які допомагають і допомагатимуть надалі в розвитку та популяризації нашого виду спорту», - зазначив Віктор Савінов.

В планах організаторів - зробити на наступний рік цей турнір міжнародним, а в майбутньому - і етапом Кубка світу.