Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янки впевнено перемогли на чемпіонаті України з синхронного плавання

Харків’янки впевнено перемогли на чемпіонаті України з синхронного плавання

З 16 по 18 жовтня 2015 року в Харкові у басейні «Локомотив» відбувся молодіжний чемпіонат України з синхронно плавання, усе золото якого дісталося господаркам акваторії.

Участь в змаганнях прийняли 95 юних майстринь синхронного плавання 1998 року народження і молодше з Харківської, Донецької, Одеської, Миколаївської областей та міста Києва. За підсумками чемпіонату харків’янки вибороли 4 золоті, 1 срібну та 2 бронзові нагороди.

У сольних вправах перемогу з результатом 161,6280 бала за сумою технічної та довільної програми святкувала бронзова призерка перших Європейських ігор Яна Нарєжна з команди Харківська область-1. Друге місце було на рахунку спортсменки з Донецької  області Вероніки Гришко, третє посіла киянка Соломія Дідоренко.

Призерки Європейських ігор Яна Нарєжна та Єлизавета Яхно святкували на чемпіонаті України перемогу і в дуетах, набрав 161,6280 бала за сумою технічної та довільної програми. Друге місце посів дует з Донецької області, а бронзові нагороди вибороли Олександра Бурдова і Дар’я Корнєєва з команди Харківська область-2 (140.9685 бала).

В групах золото (156,7987 бала) було на рахунку команди Харківська область-1, до складу якої увійшли Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Валерія Бережна, Ірина Лучанінова, Анна Носова, Мар'яна Сєрікова, Катерина Ткачова, Аліна Шинкаренко, Дар’я Богдановська та Алісія Ковтун.

Срібло вибороли синхроністки з команди Харківська область-2, за яку виступали Олександра Бурдова, Олександра Даниленко, Олеся Дерев'янченко, Дар'я Корнєєва, Валерія Кріцина, Євгенія Лихман, Марта Фєдіна, Дар’я Шевцова. Анастасія Кулик, Ірина Савенко та Валерія Шило (142,9252 бала).

Бронзові нагороди були на рахунку команди Київ-1.

У комбі, де команда Харківська область-1 не виступала, перемога з результатом 82.7000 дісталася другій команді області,  а друге і третє місце між собою поділили команди Києва.

У свою чергу команда Харківська область-2 завдяки успішному виступу у комбі забезпечила собі перше загальнокомандне місце. Другими були гості з команди Київ-1, третє посіли синхроністи з команди Харківська область-1.

Даний чемпіонат надав тренерам можливість перевірити фізичний стан спортсменок на початок сезону та обкатати нові програми. У свою чергу для юніорської збірної України – етапом підготовки до чемпіонату світу, який відбудеться у наступному 2016 році.