Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За кошт обласного бюджету для школи села Грушине обладнали модульну топкову

За кошт обласного бюджету для школи села Грушине обладнали модульну топкову

Із результатом проведених в рекордно короткі терміни робіт ознайомився голова ХОДА Ігор Райнін в ході робочої поїздки до Первомайського району.

До 15 листопада опалювати загальноосвітню школу в селі Грушине Первомайського району почнуть твердим паливом. Фінансування для обладнання тут модульної топкової (1 млн 200 тис. грн) було виділено з обласного бюджету під час останньої сесії облради 27 серпня, повідомив голова Первомайської РДА Володимир Павленко.

«Досі опалення у школі було газовим, а газ зараз дорогий. Кожен місяць доводилося укладатися в ліміти, через що в приміщенні було досить прохолодно», - пояснив Володимир Павленко.

Нову топкову оглянув голова ХОДА Ігор Райнін. Він підкреслив: роботи по переведенню об'єктів сфери освіти Харківської області на енергоефективне опалення будуть продовжуватися.

«Ми бачимо більше 100 енергоефективних котелень у всіх районах Харківської області в першій половині 2016 року. У травні ми відкривали подібні котельні в Куп'янському районі, потім - у Золочівському, зараз - у Первомайському. Йдеться про економію мільйонів гривень. У порівнянні з газовими котлами, мінімум 30% економії, а що стосується котельні в Первомайському районі, то тут економія буде 50%», - повідомив керівник облдержадміністрації.

Ігор Райнін також зазначив, що кошти в енергоефективні програми і об'єкти в області вкладають не тільки бюджети - місцеві, обласний і державний, а й приватні інвестори. Так, нещодавно була досягнута домовленість з американською компанією Babcock&Wilcox щодо масштабування проекту будівництва за рахунок інвестора енергоефективних міні-ТЕЦ у районах Харківської області.

«Якщо раніше ми цю розмову вели про будівництво 2 міні-ТЕЦ, то зараз мова йде про 47 в 10 районах Харківської області», - повідомив голова ХОДА.

Більше фото