Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентували напрямки співпраці в рамках програми ЄС Еразмус+

У Харкові презентували напрямки співпраці в рамках програми ЄС Еразмус+

Як зазначила заступник голови ХОДА Юлія Світлична, ця програма актуальна не тільки для університетів та наукових колективів, але і для харківських студентів.

За ініціативи Харківської обласної державної адміністрації в Харківському національному університеті радіоелектроніки відбулася інформаційна сесія щодо можливості співробітництва в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ за участю представників Національного офісу Еразмус+ в Україні та вищих навчальних закладів Харківщини.

«Обласна державна адміністрація активно працює над розширенням мережі співпраці та залученням міжнародних партнерів для забезпечення сталого розвитку нашого регіону. Враховуючи той факт, що освітній та науковий потенціал Харківщини є одним з найпотужніших в Україні, наші виші мають вагомі переваги для розвитку співпраці з провідними міжнародними установами. Але, хочу звернути особливу увагу на те, що програма Еразмус+ актуальна не тільки для університетів та наукових колективів, але і для студентів, що навчаються в харківських ВНЗ», - зазначила Юлія Світлична.

За словами представника Національного офісу Еразмус+ в Україні Світлани Шитикової, для студентів харківських вишів доступна т. з. «програма мобільності» на рівні бакалавра, магістра та аспіранта. Тобто студенти можуть подавати заявки на проведення частини періоду отримання ступеня (від 3 до 12 місяців) в Європі за умови, що вітчизняний університет має домовленості з європейськими ВНЗ. Така академічна діяльність за кордоном буде цілком визнана і зарахована при отриманні ступеня після повернення до України, пояснила Світлана Шитікова.

Довідка. Еразмус+ - програма Європейського Союзу в галузі освіти, навчання і спорту - надає фінансування для забезпечення більш активної мобільності, міжнародних партнерств і спільних науково-дослідних проектів, а також для розширення можливостей і розвитку кадрів у країнах-партнерах по всьому світові.