Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Загроз зриву опалювального сезону на Харківщині немає

Загроз зриву опалювального сезону на Харківщині немає

15 жовтня голова ХОДА Ігор Райнін взяв участь у засіданні всеукраїнського антикризового енергетичного штабу, присвяченого початку опалювального сезону в Україні.

За інформацією, озвученою на засіданні прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, до подачі тепла приступили 18 областей України. На сьогоднішній день опалюється 67% об'єктів соціальної сфери та близько 64% ​​житлового фонду країни.

Згідно з розпорядженням голови ХОДА Ігоря Райніна, опалювальний сезон в Харківській області стартував 9 жовтня.

За словами директора Департаменту ЖКГ ХОДА Сергія Магдисюка, процес підключення до теплопостачання в регіоні проходить згідно з графіками. Станом на 15 жовтня опалюються всі дитячі садки та школи області. Тепло подали в 1029 з 1036 установ охорони здоров'я. Також опалюється 73% житлових будинків області.

Як зазначив начальник Управління ПЕК ХОДА Олексій Белоцький, усі теплопостачальні підприємства регіону підписали договори на постачання газу з НАК «Нафтогаз України». Є договори й у тих підприємств, які працюють на твердому паливі.

Зокрема, на Зміївській ТЕС сьогодні зберігається 100 тис. тонн вугілля - цього достатньо для роботи одним блоком, як мінімум, до кінця року. При цьому запаси вугілля на станції постійно поповнюються, чергова велика партія палива очікується в листопаді. Також згідно з графіками поповнюються запаси ТЕЦ «Есхар» і ТЕЦ-5.

Фото