Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярі Мерефи випробували себе у ролі рятувальників

Школярі Мерефи випробували себе у ролі рятувальників

14 жовтня на центральній площі міста пройшла Всеукраїнська акція Державної служби України з надзвичайних ситуацій «Запобігти, врятувати, допомогти».

У заході взяв участь т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. За інформацією помічника начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Ігоря Лупандіна, подібні заходи вже проводилися в усіх районах та містах області.

«Ми знайомимо населення з роботою аварійно-рятувальної служби, з тим обладнанням, яке у рятувальників є на озброєнні. Також дуже важливо, що ми маємо можливість роз'яснити громадянам, як не допустити виникнення пожеж, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Вважається, що в 70% випадків люди, що потрапили в НС, одержують травми або гинуть через те, що починають панікувати, і їх дії не відповідають нормам безпеки», - пояснив Ігор Лупандін.

Під час акції «Запобігти, врятувати, допомогти» рятувальники пропонували кожному бажаючому відчути себе на їх місці, одягнувши бойове обмундирування пожежника. Більше всіх спецспорядження рятувальників зацікавило мерефянських школярів. Також серед них виявилося чимало тих, хто цікавиться роботою піротехніків. Про свою роботу дітям розповіли бійці загону спеціального призначення, які щодня виїжджають на розмінування вибухонебезпечних предметів, що залишилися після Другої світової війни. Крім того, бійці підрозділу брали участь у розмінуванні деяких територій, що входять в зону АТО.

Під час акції пліч-о-пліч з рятувальниками працювали медики Червоного Хреста. Вони показували всім, хто цікавиться, як надати першу долікарську медичну допомогу.