Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

AGROPORT-2015 надасть поштовху для розвитку фермерських господарств Харківщини. Марк Беккер

AGROPORT-2015 надасть поштовху для розвитку фермерських господарств Харківщини. Марк Беккер

15 жовтня на території Міжнародного аеропорту «Харків» відкрився міжнародний агрофорум.

«AGROPORT-2015 присвячений роботі та розвитку фермерських господарств на території Харківської області. Це великий захід, який проходить в рамках державно-приватного партнерства і демонструє добрий зв'язок між органами виконавчої влади та бізнесу, - повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер. - Я глибоко переконаний, що агрофорум надасть поштовху для розвитку наших фермерських господарств. Цей захід проходить в рамках програми розвитку агропромислового комплексу Харківської області, яка була розроблена під керівництвом голови Харківської облдержадміністраціі Ігоря Райніна».

Марк Беккер підкреслив: фермерство на Харківщині розвивається динамічними темпами. Один із доказів того - найвищий в історії урожай зернових, який зібрали в нашому регіоні в 2015 році. На даний момент область є лідером з виробництва зернових і зернобобових культур в Україні.

«Наше завдання - зробити так, щоб сільське господарство Харківської області було обов'язково ліквідним. Для цього необхідно залучати інвесторів, щоб вони допомагали нашим виробникам розвиватися», - розповів заступник керівника ХОДА.

Участь у форумі AGROPORT-2015 беруть 350 агрокомпаній, у панельних дискусіях та спеціалізованих конференціях задіяно 40 експертів. Усього ж на участь у «Агропорт-2015» зареєструвалося близько 4,5 тисяч гостей.

«Якщо говорити про дискусійну частину AGROPORT-2015, тобто про Східноукраїнський аграрний форум, то він демонструє безпрецедентну кількість учасників, які реєструються. Крім того, цього року захід має дуже широке міжнародне представництво. Тут представлені експерти з Німеччини, Італії, різних міжнародних інституцій, таких як IFC, ЄБРР, Світовий банк. Такого ще не було, щоб нам вдалося зібрати на майданчику в Харкові досить серйозне сузір'я експертів, спікерів та учасників. 15 жовтня тут пройдуть паралельно кілька панельних дискусій: будуть польський і німецький напрямки, окремо будуть дискусії, присвячені розвитку сільських територій, а також буде окрема панельна дискусія, організована ЄБРР, де вони збирають малий і середній бізнес, у тому числі переробників, щоб надати їм максимальну допомогу - як експертну так і фінансову», - розповіла координатор IV Східноукраїнського агрофоруму в рамках AGROPORT-2015 Тетяна Гавриш.

Крім експертних зустрічей, в рамках міжнародного аграрного форуму також проходить виставка, на якій представлена продукція агропромислових підприємств і виробників сільгосптехніки. Крім техніки виробництва ХТЗ, представлена також авіація і різне обладнання, у тому числі у сфері альтернативної енергетики та енергоефективності. Також свою продукцію представили невеликі господарства.

Микола Островський представляє на виставці компанію з виробництва обладнання для точного землеробства. Сподівається, що участь у заході такого масштабу дозволить придбати нових клієнтів.

«Ми часто беремо участь у агровиставках і форумах. Завдяки участі в сьогоднішньому заході розраховуємо на прямі контакти з клієнтами, можливо, - з кінцевими клієнтами або виробниками техніки», - розповів підприємець.

Довідка. Міжнародний форум AGROPORT-2015 проходить за підтримки Харківської облдержадміністрації під егідою Організації Об'єднаних Націй в рамках оголошеного ООН року грунтів. Ініціатором проведення форуму виступила група DCH Олександра Ярославського, партнер заходу - ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ)

Заходи AGROPORT-2015 відбудуться протягом трьох днів - з 15 по 17 жовтня. Головним майданчиком форуму став авіаційний ангар Міжнародного аеропорту «Харків». Окремі заходи в рамках AGROPORT-2015 також проводитимуться в готелі Premier Palace Hotel Kharkiv і на демонстраційних полях ХТЗ. Ознайомитися з детальною програмою форуму можна тут.

Більше фото