Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Це свято - найважливіше в історії України в нинішній час. Ігор Райнін

Це свято - найважливіше в історії України в нинішній час. Ігор Райнін

14 жовтня голова ХОДА взяв участь в урочистостях, присвячених Дню захисника України.

Святковий день розпочався покладанням квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку. В урочистому заході взяло участь керівництво Харківської облдержадміністрації, обласної та міської рад, військові, представники силових структур, ветерани, учасники АТО та громадськість.

«Це велике свято і дуже своєчасне. Воно об'єднує всю Україну, - підкреслив голова ХОДА. - У цей день ми згадуємо про тих людей, які в різний час на різних фронтах захищали незалежність України. День захисника України започатковано Президентом Петром Порошенком, сьогодні цей день має державний статус і, напевно, це найважливіше свято в історії України в нинішній час».

Ігор Райнін повідомив, що в Харківській області ведеться постійна системна робота щодо забезпечення потреб воїнів АТО та їх сімей. Найближчим часом сім'ї загиблих учасників антитерористичної операції отримають квартири, які закупають за кошти державного бюджету. Також налагоджений і процес видачі земельних ділянок воїнам.

«Близько 350 земельних ділянок воїнам АТО вже виділено, і ця програма буде тільки набирати обертів, - сказав голова ХОДА. - Харківська обладміністрація співпрацює з Державним агентством з вирішення соціальних питань ветеранів та учасників АТО. Агентство набирає обертів, вже створена вертикаль, і ми спільно вирішуємо і робочі, й побутові питання».

Керівник обладміністрації також підкреслив, що особливу увагу в Харківській області, що не тільки межує, а й входить до зони АТО, приділяється сфері медицини і питанням реабілітації воїнів.

«Через наш військовий госпіталь пройшло більше 100 тисяч поранених. Ми приділяємо велику увагу сфері охорони здоров'я. Нами вже закуплені цього року нові «швидкі допомоги» та медичне обладнання для лікарень і госпіталів, і ця робота буде продовжуватися», - повідомив Ігор Райнін.

Більше фото