Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНАТОБі пройшов концерт «Сила нескорених»

У ХНАТОБі пройшов концерт «Сила нескорених»

13 жовтня в Харківському національному театрі опери та балету пройшов святковий концерт, присвячений Дню захисника України.

В урочистостях взяло участь керівництво Харківської обласної адміністрації.

Вітаючи запрошених на свято військовослужбовців, заступник голови ХОДА Михайло Черняк передав їм побажання здоров'я і благополуччя від керівника області Ігоря Райніна.

Він зазначив, що незважаючи на те, що День захисника України - нове для нашої країни свято, воно неодмінно стане об'єднуючим для всіх, хто захищав її в різний час від різних небезпек.

«Дата 14 жовтня була обрана невипадково, адже велике православне свято Покрови Пресвятої Богородиці завжди було священним для українських козаків, - сказав Михайло Черняк. - Так склалося, що День захисника України Президент заснував у непростий для країни час, коли нам доводиться знову відстоювати її незалежність. Сьогодні захищати рубежі Батьківщини йдуть кращі наші співвітчизники: найпатріотичніші, найвідповідальніші та високоморальні люди. Безумовно, головні герої - на передовій. Але, крім них, величезна кількість людей захищають мир і порядок в країні. Це і лікарі, які лікують воїнів на передовій та в госпіталях, і волонтери, які допомагають бійцям, і люди, що працюють з вимушеними переселенцями. Кожен з них вносить свою лепту в нашу перемогу. І я впевнений, що разом ми зробимо все, щоб у нашій країні настав мир».

З нагоди Дня захисника України звання почесного громадянина Харківської області було присвоєно командиру військової частини 3005 Східного територіального об'єднання Національної гвардії України Юрію Макарчуку.

Також у ході заходу Михайло Черняк вручив військовослужбовцям Харківщини почесні нагороди обласної державної адміністрації.

Більше фото