Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області отримати житлові субсидії можуть ще більше 100 тисяч осіб

У Харківській області отримати житлові субсидії можуть ще більше 100 тисяч осіб

Про це повідомив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко під час запису програми «Від влади до громади» на обласному радіо.

Вадим Глушко зазначив, що на даний момент у регіоні прогнозованих субсидіантів налічується близько 346 тисяч. Поки що до управлінь соціального захисту звернулися біля 216 тисяч. У цілому 95 % тих справ, які знаходяться в роботі управлінь, уже опрацьовані, й громадянам нарахована субсидія.

«Для покриття видатків по субсидіях з державного бюджету було перераховано 1 млрд 256 млн гривень. Тобто ми готові прийняти усіх бажаючих, щоб люди не відчули підвищення тарифів, - зауважив Вадим Глушко. - Наш меседж такий: кожен громадянин, який розуміє, що він не зможе сплачувати за комунальні послуги, але має право на отримання субсидії, повинен заповнити відповідну заяву та декларацію. Завдання потенційних субсидіантів - звернутися до профільних управлінь соцзахисту за містом проживання».

Також т.в.п. заступника голови ХОДА відзначив, що направити заповнені документи на отримання субсидії можна поштою, а сама процедура заповнення документів  максимально спрощена. Крім того, Вадим Глушко звернувся до громадян з проханням не зволікати з оформленням субсидії, адже з настанням опалювального сезону перші зимові платіжки можуть спонукати людей до оформлення субсидії, що спричинить надмірне навантаження на роботу управлінь соцзахисту.

«У всякому разі, громадяни не повинні панікувати. Нагадаю, що в області ми можемо ще надати субсидії більш ніж 100 тисячам осіб. Тобто на сьогодні немає загрози, що держава не профінансує взяті на себе зобов’язання. Як зауважив міністр соціальної політики України Павло Розенко, якщо в державі будемо мати більшу кількість сімей, що потребують субсидіювання, для цих потреб будуть надані додаткові кошти. Зараз держава передбачила в бюджеті 24,5 млрд грн на те, щоб компенсувати видатки на отримання субсидії нашими громадянами, - розповів Вадим Глушко.

Інтерв’ю т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка транслюватиметься в ефірі обласного радіо 12 жовтня о 18:30.