Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Важкоатлети Харківщини повернулися додому з медалями чемпіонату Європи

Важкоатлети Харківщини повернулися додому з медалями чемпіонату Європи

У Харкові спортсменів зустріла почесна делегація на чолі із заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергієм Христоєвим.

Сергій Христоєв від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна привітав спортсменів з успішним виступом на чемпіонаті Європи, побажав нових перемог та здобуття олімпійських ліцензій.

В свою чергу, тренер спортсменів Валерій Нікулін зазначив, що, результат, який вони показали на цьому чемпіонаті, дійсно вражає.

«Тепер будемо боротися за олімпійські ліцензії на чемпіонаті світу, який відбудеться в листопаді цього року в США. Це будуть останні офіційні змагання на міжнародній арені перед Олімпійськими іграми, і в братимуть участь всі наші найсильніші спортсмени. Ліцензії відбираються за сумою двох чемпіонатів світу - минулого року і цього. Якщо у жінок є чотири ліцензії з минулого року, і їх потрібно просто підтвердити, то у хлопців складніша ситуація - поки дві ліцензії, а потрібно заробити хоча б чотири, щоб могли претендувати на участь в Олімпіаді і харківські спортсмени», - зазначив Валерій Нікулін.

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи серед юніорів та молоді, який з 3 по 10 жовтня відбулися у Литві, спортсмени Харківщини Ірина Деха, Ігор Конотоп, Ярослав Чернишов та Анастасія Шишанова завоювали 8 медалей, серед яких - 1 «золото», 4 «срібла» та 3 «бронзи».