Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків по праву вважається юридичною столицею України. Ігор Райнін

Харків по праву вважається юридичною столицею України. Ігор Райнін

8 жовтня в Харківській облдержадміністрації пройшов урочистий прийом, присвячений Дню юриста.

Голова ХОДА Ігор Райнін привітав представників юридичної спільноти Харківської області з професійним святом.

«Суспільство, саме життя, час висувають нові вимоги до якості юридичного обслуговування, - підкреслив керівник облдержадміністрації. - Ініціативи Президента України Петра Порошенка щодо Конституційної реформи та нормативно-правового забезпечення реформ самі по собі нові. І це виклик часу. Але це абсолютно європейська та світова практика: передача повноважень, розподіл функцій, розподіл відповідальності. І залежно від того, як цей процес буде забезпечений юридично, так його і оцінять люди. Тому що, в першу чергу, коли люди говорять про якусь зайву бюрократію, все залежить від прийнятих юридичних норм. Зайвої бюрократії нам усім потрібно позбавлятися. Це однозначна позиція Президента і однозначна вимога людей.

Я вас вітаю з професійним святом. Це дійсно великий день у вашому професійному житті, в житті країни та Харківської області. Тому що Харків по праву вважається юридичною столицею України. Передайте найщиріші вітання від обласної адміністрації та Президента України Петра Порошенка своїм родинам і знайте, що ви завжди можете на нас розраховувати».

На урочистому прийомі з нагоди Дня юриста прозвучали слова привітання й від заступника голови ХОДА Вячеслава Аббакумова.

«Хочу зазначити, що половина юристів - це жінки. З глибокою повагою до особистих якостей, сили духу, сили волі та краси я вітаю з сьогоднішнім святом всіх жінок, які обрали цю професію», - сказав Вячеслав Аббакумов.

Начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Юрій Георгієвський зазначив, що своєю юридичною школою Харків відомий у всьому світі.

«Більшість з присутніх у цій залі є послідовниками та вихованцями харківської юридичної школи. У це свято переповнює почуття гордості. У тому числі й тому, що така велика кількість моїх колег із системи органів юстиції були відзначені високими нагородами. Я хотів би побажати всім здоров'я, мирного неба над головою, подальшого професійного вдосконалення, тому що в нашій професії, яка завжди була, є і буде затребуваною, дуже важливо продовжувати розвиватися і служити народу України», - сказав Юрій Георгієвський.

Голова постійної комісії Харківської обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю Олександр Бандурка підкреслив, що найважливішим для юристів, як людей, які служать закону, сьогодні є зберегти Україну, об'єднати і консолідувати суспільство.

У ході урочистого прийому Ігор Райнін нагородив кращих юристів області відзнаками ХОДА.

За вагомий особистий внесок у розбудову правової держави, захист конституційних прав і свобод громадян, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм і з нагоди Дня юриста Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

- начальника Борівського районного управління юстиції Харківської області Світлану Алєксєєнко;

- заступника начальника відділу Юридичного департаменту Харківської обласної державної адміністрації Вікторію Машталір;

- декана заочного факультету № 1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Юрія Пономаренка;

- начальника Кегичівського районного управління юстиції Харківської області Євгена Пономарьова;

- декана заочного факультету № 2 Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Ігоря Процюка;

- адвоката, члена Адвокатського об’єднання «Харківська обласна колегія адвокатів» Ігоря Харпатіна;

- начальника відділу організаційної роботи, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області Марину Чудну.

Подяку голови обласної державної адміністрації отримали:

- доцент кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ірина Дахова;

- завідувач відділом кримінологічних досліджень Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Максим Колодяжний;

- головний спеціаліст-юрисконсульт Юридичного департаменту Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Олдак;

юрист ТОВ «Юридична компанія «ФАС-ЮСТ» Анатолій Русецький;

- головний спеціаліст Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Харківській області Ірина Степанян;

- завідувач кафедрою міжнародного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Іван Яковюк.

Більше фото