Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 500 учасників АТО отримали земельні ділянки в області

Більше 500 учасників АТО отримали земельні ділянки в області

Про це повідомив заступник голови обласної адміністрації Михайло Черняк під час прес-конференції 9 жовтня.

«Харківська область успішно реалізує програму виділення земельних ділянок для бійців АТО. Чергові 137 ділянок були видані вчора в Харківському районі. Це земля, призначена для будівництва дачного кооперативу. Ділянка знаходиться в хорошому мальовничому місці, поруч з населеним пунктом, там є всі комунікації. Всі власники землі залишилися задоволені, відмов не було», - розповів Михайло Черняк.

Також, за його словами, в районах області видаються ділянки під ведення сільського господарства. Загалом вже видано близько 500 ділянок.

 «Землю для учасників АТО видають у всіх районах області. У різних районах ці питання вирішують не однаково швидко. Це залежить від об'єктивних чинників, зокрема, від наявності ділянок, які відповідають запитам демобілізованих. Часто буває, що людям не подобається запропонована земля. А ми намагаємося підбирати ділянки, які повністю задовольняють учасників АТО», - пояснив заступник голови ХОДА.

Він також зазначив, що обласна адміністрація розробила механізм, згідно з яким ділянки видаються демобілізованим бійцям в максимально короткі терміни. За наполяганням ХОДА Держгеокадастр скоротив цей процес з 30 до 5 днів.