Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

137 учасників АТО отримали земельні ділянки в Харківському районі

137 учасників АТО отримали земельні ділянки в Харківському районі

7 жовтня в присутності заступника голови ХОДА Михайла Черняка було проведено жеребкування номерів земельних садових ділянок для воїнів АТО.

Михайло Черняк наголосив: питання виділення землі учасникам антитерористичної операції знаходиться на особистому контролі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. За його дорученням в області налагоджено чітку координацію роботи, що проводиться в цьому напрямі облдержадміністрацією, керівництвом районів та Головним управлінням Держгеокадастра в Харківській області.

7 жовтня ділянки в межах Коротичанської селищної ради отримали 137 осіб - в основному, мешканці міста Харкова та Харківського району області.

«Особливо приємно, що наша зустріч відбувається напередодні Дня захисника України, який ми відзначатимемо 14 жовтня, - звернувся до всіх учасників заходу заступник голови ХОДА. - Вважаю, що захисники нашої країни заслужили, щоб все, що їм належить за законом, вони отримували без зволікань».

Юрист Головного управління Держгеокадастра в Харківській області Костянтин Рибалко підкреслив: після жеребкування, що відбулося, ділянки площею по 12 соток кожна тепер закріплені за конкретними людьми.

«Далі ми підготуємо для кожного учасника АТО витяг з державного земельного кадастру. Після готується розпорядження про передачу їм у власність земельних ділянок. Вже згодом землевпорядна фірма розробить індивідуальну технічну документацію про встановлення межі ділянки, після чого можна буде зареєструвати безпосередньо право власності», - розповів про порядок реєстрації ділянок Костянтин Рибалко.

За словами юриста, вся процедура повинна завершитися, максимум, до кінця цього року.

Як розповів один з членів ініціативної групи учасників АТО, офіцер ЗСУ Богдан Іващук, завдяки злагодженим діям керівництва області та Харківського району питання виділення земельних ділянок було вирішено в короткі строки і без будь-яких проблем.

«Звичайно, я радий, що отримав ділянку, але попереду багато роботи. Зараз є просто земля, а ми хочемо з хлопцями створити товариство. Адже потрібно буде робити дороги, підводити воду, електрику і так далі», - будує плани на майбутнє Богдан Іващук.

За даними Костянтина Рибалка, сьогодні вже більше 340 учасників АТО отримали дозвіл на розробку землевпорядної документації. Як зазначив юрист ГУ Держгеокадастра, більшість з них - мешканці сільських районів, яким було виділено по 2 га землі для ведення особистого селянського господарства.