Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

8 жовтня в Харківській області почнеться опалювальний сезон

8 жовтня в Харківській області почнеться опалювальний сезон

Відповідне розпорядження голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін підписав 7 жовтня.

«У зв'язку з тим, що середньодобова температура повітря в Харківській області знизилася до +8 градусів, ми починаємо опалювальний сезон, не чекаючи 15 жовтня. У цьому році Харківська область вперше підготувалася до початку опалювального сезону заздалегідь - всі роботи були завершені до 1 жовтня, тому у нас є можливість розпочати опалювальний сезон раніше звичного терміну», - повідомив Ігор Райнін.

За його інформацією, на даний момент всі системи теплопостачання області готові до початку роботи. Котельні повністю забезпечені вугіллям, пелетами і брикетами. Газ готовий до подачі на газові котельні.

«З 8 жовтня ми почнемо заповнювати системи закладів соціальної сфери, і через 2-3 дні всі дитячі садки, школи та лікарні області будуть з теплом. Теплові системи житлового фонду почнуть заповнюватися з 9 жовтня. Згідно з технологіями циклічного заповнення, на те, щоб тепло надійшло у всі будинки, знадобиться від 8 до 10 днів», - розповів голова обласної адміністрації.

Ігор Райнін також рекомендував керівництву міста Харкова розглянути можливість розпочати опалювальний сезон одночасно з усією областю.