Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми формуємо сучасну міжнародну інфраструктуру підтримки бізнесу. Ігор Райнін

Ми формуємо сучасну міжнародну інфраструктуру підтримки бізнесу. Ігор Райнін

Про хід реформ у регіоні та найближчі плани керівництва ХОДА керівник області розповів під час робочої зустрічі Президента України з головами облдержадміністрацій щодо реалізації реформ у регіонах України.

«Економіка Харківщини – це машинобудування, науково-технічні розробки, ІТ-сектор, орієнтовані на експорт сільське господарство та харчова промисловість. Це складні галузі, які не можуть існувати поза міжнародним контекстом. Тому ми розробили чітку стратегію міжнародного співробітництва», - повідомив Ігор Райнін.

Він нагадав, що за ініціативи ХОДА було створено агентство регіонального розвитку GloBee, завданням якого є залучення інвесторів до Харківщини. Одним з результатів роботи агентства, зокрема, стало відкриття Офісу Харківської області у Вашингтоні.

«Наша стратегія чітка. З одного боку – це просування харківської продукції на великі світові ринки та вихід на ринки третіх країн. З іншого боку – це залучення сучасних технологій та інвестицій, які дозволять підприємствам Харківщини підвищити свою конкурентоспроможність на внутрішньому ринку України», - пояснив голова облдержадміністрації.

Він також підкреслив, що в Харківській області триває модернізація системи надання адміністративних послуг. Наш регіон досі лишається єдиним в Україні, де всі адміністратори ЦНАПів забезпечені цифровим підписом для надання послуг в електронному режимі. Наступним кроком стане впровадження на Харківщині системи «електронного врядування». Нагадаємо, перші елементи системи запустять у тестовому режимі вже менше, ніж за два тижні – 16 жовтня.

Серед основних напрямків діяльності керівництва ХОДА на найближчий час Ігор Райнін назвав продовження боротьби з корупцією, реалізацію проекту нової громадської приймальні та реформування регіональної митниці.

«У нас є попередня домовленість про реалізацію цього проекту з відомою британською компанією «Адам Сміт», яка має великий досвід митних реформ в багатьох країнах світу. Ми повністю готові до такої співпраці, але нам потрібна підтримка Державної фіскальної служби», - наголосив Ігор Райнін.

Підсумовуючи свою доповідь, голова ХОДА відзначив: у регіоні вистачає підприємств, які вже зараз можуть бути успішними на світовому ринку.

«Маємо унікальні позиції в багатьох сферах, - сказав Ігор Райнін. - Це підтверджують наші міжнародні партнери. Головний бар’єр для нас – не в якості і не в ціні, а в недостатньому досвіді роботи на західних ринках. Саме на це спрямовані наші зусилля зі створення сучасної міжнародної інфраструктури підтримки бізнесу та формування нової регіональної економіки».