Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

7 жовтня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Зокрема, до Марка Беккера звернулися представники одного з сільгосппідприємств області за допомогою в передачі земельних ділянок пенсіонерам і співробітникам господарства. За словами представників сільгосппідприємства, дозвіл на розробку проекту землеустрою вони отримали ще в 2006 році, пройшли всі необхідні процедури і оформили документацію, проте земельні ділянки отримати не можуть.

«На той час працівників господарства і пенсіонерів, які мали право отримати землю - 214 чоловік. Весь цей час ми б'ємося і ніяк не можемо вирішити це питання. Земля поступово «уходить». Спочатку ріллі було 2400 га, під розпаювання зараз нам залишилося 730 га, і ті ми не можемо отримати», - розповів представник підприємства.

Марк Беккер запевнив, що вивчить це питання разом з фахівцями профільних департаментів ХОДА.

«Ми підготуємо відповідь, після того, як це питання вивчать відповідні підрозділи. Як вам чинити, буде зрозуміло з алгоритму дій, який викладено у відповіді», - сказав Марк Беккер.

Також до заступника голови ХОДА зверталися з проханням про допомогу у викупі земельних ділянок, що перебувають в оренді, і вирішенні питання про оформлення земельних ділянок в одному з садових товариств регіону.

Усі, хто прийшов на прийом заступника голови ХОДА, за необхідністю, отримали консультації фахівців профільних департаментів облдержадміністрації. Рішення питань, які озвучили мешканці Харківської області, Марк Беккер взяв під особистий контроль.