Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартували обласні щорічні змагання серед студентів «Спорт протягом життя»

Стартували обласні щорічні змагання серед студентів «Спорт протягом життя»

На урочистому відкритті спартакіади були присутні заступники голови ХОДА Юлія Світлична і Михайло Черняк.

Обласні щорічні спортивні змагання серед студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації «Спорт протягом життя» проводяться з метою розвитку студентського спорту, визначення кращих спортсменів і формування збірних команд для участі в змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів. Спартакіаду в Харківській області проводять уже протягом 22-х років.

«Для голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна дуже важливо розвивати спорт у нашій області. Цей напрямок він позначив як пріоритетний для всієї команди обладміністрації. Чудово, що сьогодні студенти, які навчаються у вищих навчальних закладах регіону, знаходять можливість, час і сили системно займатися спортом. Тому що спорт дійсно дуже важливий. Студенти Харківської області гідно представляють нашу країну на світових аренах, а на останній спартакіаді істотно поповнили медальну скарбничку, завоювавши срібні та бронзові нагороди», - сказав Михайло Черняк у ході урочистого відкриття спортивного свята.

Відкриття спартакіади пройшло в навчально-педагогічному комплексі ХНПУ ім. Г.С. Сковороди.

«Ми не випадково зібралися в стінах вищого навчального закладу імені Григорія Савича Сковороди. Цей виш славиться своїми спортивними досягненнями. Тут навчаються люди, які своєю працею та завзятістю довели, що вони - найкращі, - підкреслила Юлія Світлична. - І неважливо, ким ви станете в майбутньому: чи виберете для себе професію викладача або професію, пов'язану з іншою галуззю, ви обов'язково досягнете результатів. Сьогодні вас об'єднує спорт - заняття для найбільш мужніх, відповідальних і напористих людей. Саме спорт дає можливість подолати себе. А якщо ви перемагаєте себе, доводите собі, що ви можете більше, то ви переможете будь-якого суперника і подолаєте будь-які рубежі. Я бажаю вам від облдержадміністрації та від імені глави області Ігоря Райніна, щоб удача була на вашому боці, щоб своїм бажанням і прагненням ви довели, що ви - кращі».

Поздоровлення студентам - учасникам спартакіади - пролунали й від ректора ХНПУ ім. Г.С.Сковороди Івана Прокопенка. Він заявив, що Харківщина - найспортивніший регіон України.

«За підсумковими результатами на чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських іграх нам у країні немає рівних. У нас великі традиції. І я закликаю вас рівнятися на олімпійських чемпіонів. Серед студентів, які присутні на спартакіаді, є збірники олімпійських команд. Рівнятися потрібно на кращих. Нехай гімн України в 2016 році в Ріо-де-Жанейро звучить часто. Ми будемо чекати на ці перемоги», - зазначив Іван Прокопенко.

Цього року в спартакіаді візьме участь 30 студентських команд з різних ВНЗ Харківської області. Змагатися будуть у 38 видах спорту - в тому числі традиційних ігрових (футбол, волейбол, баскетбол, гандбол - серед дівчат та юнаків окремо) і силових (дзюдо, карате, тхеквондо).

«Усі без винятку змагання є попередніми, відбірковими на змагання вищого рівня - всеукраїнські, які в подальшому дають можливість нашим спортсменам брати участь у загальноєвропейських або всесвітніх змаганнях, де вони демонструють прекрасні результати», - розповів начальник Харківського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Андрій Кобзар.

У рамках урочистого відкриття спартакіади відбулося нагородження переможців обласних щорічних змагань серед студентів «Спорт протягом життя» 2014-2015 року. Кубки 9 командам вручили заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Михайло Черняк, президент Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко і ректор ХНПУ ім. Г.С. Сковороди Іван Прокопенко. Торік спартакіада ​​була проведена з 18 видів спорту. У фінальних змаганнях взяли участь майже 3000 студентів з 25 вишів Харківської області.

Більше фото