Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми робимо багато для розвитку на Харківщині освіти і науки. Юлія Світлична

Ми робимо багато для розвитку на Харківщині освіти і науки. Юлія Світлична

Заступник голови ХОДА від імені глави області Ігоря Райніна привітала педагогів Краснокутського району з Днем працівника освіти.

«Учитель - це наш приклад і еталон людини, на який рівняється кожен учень. Саме завдяки тому, що ви приділяєте увагу кожному учневі окремо, розвиваєте його таланти, вказуєте на його маленькі недоліки, робите з маленького громадянина України справжню особистість. Саме від вас залежить те, чого доб'ється надалі людина. Учитель - це не просто професія, це - покликання, тому що кожен з вас вкладає свою душу, здоров'я і свою любов у найцінніше, що в нас є, - в наших дітей. Саме ви - ті люди, які виростять нове покоління, яке будуватиме нову країну. Я впевнена, що разом у нас все вийде», - сказала Юлія Світлична, відкриваючи урочистий захід з нагоди святкування Дня працівника освіти.

Заступник голови ХОДА запевнила, що керівництво облдержадміністрації робить все можливе, щоб розвивати сферу освіти і науки. Так, за програмою «Шкільний автобус» було закуплено 11 автобусів, крім того, було виділено більше 20 мільйонів гривень на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності, в школах було оновлено класи точних наук.

На концерті до Дня працівника освіти зібралися педагоги з усіх навчальних закладів району. Серед них - вчитель математики Краснокутської гімназії Людмила Миргород. Педагогом жінка працює більше 30 років. Любов до точних наук Людмилі прищепила її вчителька. Тепер, каже жінка, намагається зацікавити математикою і своїх учнів.

«Багато хто з моїх учнів стали моїми послідовниками. Зараз вони працюють у школі вчителями математики, завучами та директорами. Мені дуже приємно, що моя робота не залишилася непоміченою. Крім того, пишаюся тим, що всі мої учні, які складали ЗНО з математики, успішно його здали, а двоє з них отримали за свої роботи 199 балів», - сказала Людмила Миргород.

За словами начальника відділу освіти Краснокутської РДА Олени Медяник, у районі працюють 14 шкіл, 10 дитячих садків і 1 НВК, в них викладають 335 педагогів.

«Ми із задоволенням зустрічаємо в нашому районі Юлію Світличну. Заступник голови ХОДА відвідала всі наші навчальні заклади та знає про проблеми кожного з них. Вже багато проблем вирішені. Зокрема, поставлено спортивні майданчики, закуплено спортивний інвентар та туристичне обладнання, меблі, холодильники, відкрито їдальні, відремонтовано спортзали, виділено кошти на ремонт доріг для підвезення учнів шкільним автобусом. Ми дуже вдячні за таку підтримку та сподіваємося, що вона буде надаватися й надалі. А ми зробимо все для того, щоб рівень освіти Краснокутського району був одним з кращих в Харківській області», - сказала Олена Медяник.

За словами голови Краснокутської РДА Олександра Марчука, облдержадміністрація підтримує освіту на всіх рівнях: від дитячих садків і до старших класів шкіл.

«Я хочу подякувати Юлії Світличній за те, що вона, куруючи сферу освіти в Харківській області, допомагає вирішувати в районі багато проблем, що стосуються не тільки сфери освіти», - сказав Олександр Марчук.

Кращих педагогів Краснокутського району Юлія Світлична нагородила відзнаками ХОДА.