Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З органічних відходів пропонують робити добрива для еко-овочів

З органічних відходів пропонують робити добрива для еко-овочів

Таку пропозицію надали Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА громадські активісти Харківщини.

«Проблема забруднення навколишнього середовища відходами існує не тільки в нашому регіоні, а по всій країні. Останнім часом особливої актуальності набуває проблема утилізації органічних відходів, - пояснив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук. - Для того, щоб знайти ефективне рішення цього питання, ми співпрацюємо з низкою громадських організацій».

Так, питанню органічних відходів присвятили засідання «круглого столу», в якому взяли участь представники Громадської ради при ХОДА з питання переробки органічних відходів та виробництва органічної продукції, благодійного фонду «Лебедині крила» та громадської організації інвалідів «Актуаль».  Під час заходу активісти поділилися своїми міркуваннями щодо виробництва добрив із органічних відходів. Ці добрива можна було б використовувати для вирощування органічної сільгосппродукції, вважають автори ідеї. До цієї діяльності планують залучили науковців.

За результатами роботи «круглого столу» при обласній адміністрації було створено робочу групу, до якої увійшли представники Департаменту екології та природних ресурсів, громадські активісти та науковці Харківщини.