Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Канада зняла обмеження для своїх громадян на подорожі до Харківщини

Канада зняла обмеження для своїх громадян на подорожі до Харківщини

Відповідну інформацію розміщено на офіційному сайті Уряду Канади.

Зняття обмежень стало, в тому числі, результатом візиту до Харкова Надзвичайного та Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука. Він разом з делегацією Посольства Канади в Україні брав участь у Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», що відбувся 4 вересня. Під час форуму Роман Ващук провів переговори з керівництвом ХОДА та мав можливість поспілкуватися з представниками бізнесу, які інвестують в економіку Харківської області.

«23 вересня 2015 року офіційна Оттава прийняла до уваги раціональне обґрунтування Посольства Канади в Україні, яке, у свою чергу, прислухалось до канадського бізнесу та канадських афілійованих бізнес-структур в Україні, щодо зняття рекомендації з обмеження подорожей до Харківської області», - про це в листі голові ХОДА Ігорю Райніну повідомив директор з міжнародних зв'язків Групи Провіденс (Торонто) Тарас Паславський.

«Зняття Канадою обмежень щодо подорожей її громадян до Харківської області відкриває додаткові можливості для розвитку бізнес-стосунків з цією країною, - підкреслила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. - Нам є, чим зацікавити канадських інвесторів. А тепер ми матимемо змогу презентувати їм потенціал Харківщини не лише під час зустрічей у Києві та бізнес-форумів у різних країнах світу. Вони зможуть побачити все, що є в нашому регіоні. Звичайно, бізнесмени з більшою вірогідністю готові інвестувати в те, що бачать на власні очі».

Довідка. Понад рік тому Уряд Канади впровадив рекомендації з огляду безпеки для канадців щодо обмеження подорожей до Харківської, Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим.