Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківських студентів запрошують на навчання до аргентинських вузів

Харківських студентів запрошують на навчання до аргентинських вузів

Таку пропозицію озвучила Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан під час зустрічі з головою ХОДА Ігорем Райніним.

«Ми знаємо, що в Харкові дуже великий навчальний потенціал, у вас величезна кількість студентів, високий рівень освіти. Нам було б дуже приємно, щоб українські студенти, які представляють Харків, могли навчатися у вузах Аргентини», - зазначила Ліла Ролдан Васкес де Муан.

Ігор Райнін повідомив, що Харківська область зацікавлена ​​у співпраці з Аргентинською Республікою в гуманітарній сфері.

«У нас 24 вищих навчальних заклади. Навряд чи ще в якомусь місті Європи ми знайдемо таку кількість вузів. Наші вузи - такі, як Юридична академія, Політехнічний інститут, Національний університет імені Каразіна та інші - відомі далеко за кордоном. Я також бачу цікаву базу для співпраці - і для аргентинських студентів і наукових діячів, і для харківських», - підкреслив Ігор Райнін.

У свою чергу, пані посол нагадала, що між Україною та Аргентиною діє безвізовий режим і взаємне визнання дипломів про вищу освіту.

Також Ліла Ролдан Васкес де Муан висловила зацікавленість Аргентинської Республіки у співпраці в культурній сфері. За її інформацією, в Аргентині проживає одна з найбільших українських діаспор у світі. Відповідно до офіційних даних, йдеться про 350 тисяч людей, за неофіційними даними, діаспора значно більша.

«Це ті люди, які зараз живуть і працюють в Аргентині, вони вдало інтегрувалися в економіку і суспільство нашої країни. Тому співпраця в культурній сфері є для нас дуже важливою, і ми сподіваємося, що найближчим часом ви отримаєте від нас запрошення на відкриття Будинку Аргентини в Україні, де українці зможуть познайомитися з аргентинським кіно, танго, літературою, музикою. І в цьому Будинку будуть відкриті двері для торговельно-економічного співробітництва», - додала пані посол.

У рамках зустрічі Ігор Райнін і Ліла Ролдан Васкес де Муан обмінялися пам'ятними подарунками - книгами про Харківщину і про Аргентинську Республіку.

Більше фото