Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час місцевих виборів в області буде вжито безпрецедентні заходи безпеки. Вячеслав Аббакумов

Під час місцевих виборів в області буде вжито безпрецедентні заходи безпеки. Вячеслав Аббакумов

Про підготовку до виборів у Харківській області заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов розповів під час зустрічі з Місією ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами в Україні.

Вячеслав Аббакумов повідомив представникам ОБСЄ про те, що на сьогодні в Харківській області налічується 2 млн 118 тис. виборців. З них більше 1 млн проживають у місті Харкові.

6 вересня згідно постанови Центральної виборчої комісії на території області було створено 495 територіальних виборчих комісій, які будуть займатися підготовкою та проведенням місцевих виборів.

«Харківська обласна адміністрація, у свою чергу, взяла на себе забезпечення законності та правопорядку під час проведення виборів в регіоні. Ми об'єднали зусилля з органами внутрішніх справ та Службою безпеки. Також ми розраховуємо на допомогу нещодавно створеного в Харкові підрозділу патрульної поліції», - зазначив заступник голови ХОДА.

Він нагадав, що ще півроку тому в Харкові здійснювалися теракти, і активну діяльність диверсійних груп вдалося зупинити лише завдяки злагодженій роботі обласного керівництва на чолі з головою ХОДА Ігорем Райніним  та правоохоронних органів.

«Ми не виключаємо, що під час виборів диверсійні групи активізуються. Тому всі правоохоронні органи докладуть максимум зусиль, щоб забезпечити безпеку жителів області - як під час підготовки, так і безпосередньо в день виборів», - запевнив Вячеслав Аббакумов.

Глава делегації ОБСЄ Тана де Зулуета повідомила, що за місцевими виборами в Україні будуть стежити 80 довгострокових спостерігачів ОБСЄ, безпосередньо в день виборів до них приєднаються ще 600 короткострокових спостерігачів.

«Сьогодні керівники багатьох європейських держав дуже цікавляться виборами в Україні і тими демократичними перетвореннями, які відбуваються в державі», - зазначила Тана де Зулуета, пообіцявши сприяти проведенню чесних виборів на Харківщині.