Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські бадмінтоністи привезли медалі чемпіонату України

Харківські бадмінтоністи привезли медалі чемпіонату України

Чемпіонат України з бадмінтону серед юнаків та дівчат 2001 року народження пройшов у Миколаєві.

Участь в змаганнях прийняли 90 юних бадмінтоністів з 9 областей України, а за його підсумками спортсмени Харківської області здобули 2 перших, 1 друге та 2 третіх місця.

Чемпіонкою України в жіночій одиночній категорії стала Валерія Рудакова. У фіналі харків’янка з рахунком 2:1 за сетами переграла суперницю з Миколаєва Дар’ю Пойду. Також в цій категорії третє місце посіла Анастасія Прозорова. В фінальному поєдинку за «бронзу» вона у двох партіях 2:0 переграла Аріну Марущак з Одеси.

В парі Анастасія Прозорова та Валерія Рудакова впевнено дійшли до фіналу та стали чемпіонками, перемігши миколаївських спортсменок Дар’ю Пойду та Аліну Гончаренко в двох сетах 2:0.

В чоловічих змаганнях харків’янам зачепитися за медалі не вдалося, а у мікстах вони вибороли «срібло» та «бронзу». Друге місце в змішаній парній категорії посів дует Валерія Рудакова – Олексія Мустецова. У фіналі харківські бадмінтоністи з рахунком 0:2 за сетами поступилися суперникам з Миколаєва Дар’ї Пойді та Володимиру Рожкову.

Бронзова медаль в мікстах була на рахунку Анастасії Прозорової та Данили Скринніка. В матчі за третє місце вони з рахунком 2:0 за сетами перемогли суперників з Миколаєва Аліну Гончаренко та Ігоря Калініченка.