Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські патрульні поліцейські прийняли присягу

Харківські патрульні поліцейські прийняли присягу

26 вересня 800 харківських патрульних поліцейських урочисто прийняли присягу на головній площі міста.

Нову патрульну поліцію представили харків'янам прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, його заступник Екатерина Згуладзе, голова ХОДА Ігор Райнін і начальник патрульної поліції України Олександр Фацевич.

Разом з начальником патрульної поліції Харкова Євгеном Мельником харківські патрульні зачитали присягу на вірність українському народові.

Вітаючи поліцейських з початком служби, Ігор Райнін зазначив, що ця подія - довгоочікувана для всіх мешканців міста.

«Харків'яни чекали на вас, вони вам довіряють, вони хочуть порядку в місті та законності в діях поліції, - підкреслив Ігор Райнін. - Ви - розумні, чесні й патріотичні, і тому я впевнено заявляю: ви завжди можете розраховувати на підтримку харків'ян. Пам'ятайте: перед законом усі рівні - і пересічні громадяни, і політики, і чиновники. Закон - один для всіх. І я хочу, щоб це кредо стало повсякденністю для Харкова. Упевнений, що вам вдасться втілити його в життя».

Арсен Аваков, виступаючи перед поліцейськими, підкреслив, що Харків - творча столиця України.

«Це місто створює сучасні машини, наукові теорії та твори мистецтва. А нова українська поліція - ще один стимул творити і рухатися вперед, - сказав міністр, закликавши харків'ян приєднуватися до реформування країни. - Поліцейські можуть бути ідеальними, але без підтримки людей нічого не вийде. А з вашою підтримкою в Харкові буде краща українська поліція».

Про те, що у харківської патрульної служби один з кращих в Україні складів, сказала Екатерина Згуладзе.

«Ви повинні донести людям, що Україна - вільна держава. Але для цього ви самі повинні бути вільними - від страхів, від корупції, від будь-якого впливу», - дала настанови поліцейським замміністра.

Арсеній Яценюк у своєму виступі зазначив, що нова поліція - тільки перший крок на шляху реформування правоохоронної системи. Далі, за його словами, реформи чекають на судову систему і органи прокуратури.

Нові поліцейські вийдуть патрулювати вулиці міста вже сьогодні.

Більше фото