Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХНУМГ ім. О.М. Бекетова розробляє проект підвищення туристичної привабливості Краснокутського району

ХНУМГ ім. О.М. Бекетова розробляє проект підвищення туристичної привабливості Краснокутського району

Про це говорили під час туристичного зльоту школярів району, присвяченого Дню туризму.

У заході, що пройшов у Національному природному парку «Слобожанський», взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Я вітаю всіх завзятих туристів, які живуть новими враженнями, які готові відкривати для себе не лише рідний край, а й виходити за рамки щоденного побуту і відкривати для себе нові території, нові країни та нові рубежі. Я уповноважена сьогодні привітати вас від імені глави області Ігоря Райніна, побажати вам найміцнішого здоров'я, благополуччя, сил, надії, успіхів у навчанні та, звичайно ж, всього найкращого на вашому довгому шляху», - сказала Юлія Світлична, відкриваючи захід.

За словами організатора туристичного зльоту, керівника апарату Краснокутської РДА Олексія Черниша, традиційний захід щорічно проходить в рамках дитячо-юнацької національно-патріотичної козацької гри «Сокіл» («Джура»). У ній беруть участь 14 команд - з усіх шкіл району. Хлопці та дівчата представили свої наметові містечка. Пригощали гостей польовою кашею, демонстрували твори мистецтва з підручних матеріалів на осінню тематику, виконували українські пісні.

«Також команди візьмуть участь у спортивних змаганнях: фігурному катанні на велосипедах, проходженні смуги перешкод, вони повинні будуть на швидкість встановити намет і продемонструвати навички надання першої медичної допомоги. Всі ці конкурси оцінюються компетентним журі, яке визначить команду-переможця», - розповів Олексій Черниш.

Юлія Світлична побажала командам перемоги і вручила туристичний набір, який необхідний дітям для участі в походах.

«Для того, щоб дітям у Красному Куті було приємніше долучатися до туризму, розвивати цей напрямок і частіше ходити в походи, ми приїхали не з порожніми руками. Я хотіла б передати Центру дитячої та юнацької творчості кілька подарунків, які допоможуть вашому району розвиватися як туристичному центру», - сказала Юлія Світлична.

За інформацією голови Краснокутської райадміністрації Олександра Марчука, протягом 2 тижнів РДА підпише угоду про співпрацю з ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, яка передбачатиме розробку проекту розвитку туристичної привабливості району, в тому числі - розвиток туристичних маршрутів, об'єктів і парків.

«У цьому нам дійсно допомагає Харківська обласна державна адміністрація. У Краснокутському районі подібна угода буде підписана вперше. Зараз документ готується. Я думаю, що науковий підхід до розвитку цієї галузі надасть нам можливість залучити інвестиції і зробити район ще більш привабливим для туризму», - розповів Олександр Марчук.