Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройшли урочистості до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні

На Харківщині пройшли урочистості до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні

В заходах, які пройшли 25 вересня, взяв участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

«Від імені та за дорученням голови ХОДА Ігоря Райніна та від себе особисто вітаю працівників сфери туризму і всіх тих, хто любить подорожувати й відкривати нові місця, - звернувся Вадим Глушко до гостей свята. - Хочу також зауважити, що туристичний бізнес - це не тільки візитівка нашої Слобожанщини, але й додатковий дохід у казну області. Бажаю всім нам миру. Саме мир нам сьогодні потрібен як ніколи».

Привітав колег й директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. За його словами, сьогоднішнє свято відзначають всі романтики та мандрівники – хто мріє про нове й незвідане.

«Я сам дуже люблю подорожувати і кожен рік намагаюся побувати у якомусь новому куточку України. Повірте мені, ми ще дуже мало знаємо - яка прекрасна наша країна. Є багато чудових місць і в Харківській області. Будьте патріотами, любіть свій край і подорожуйте світом», - закликав Олег Яцина.

За вагомий внесок у розвиток внутрішнього туризму і популяризацію туристичного потенціалу Харківської області та з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні Почесні грамоти від Департаменту культури і туризму ХОДА отримали кращі представники професії. Зі списком нагороджених можна ознайомитися тут.

Захід продовжив святковий концерт.

Крім того, у холі малої сцени Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка кожен район Харківської області представив свою експозицію з відомими музеями та незнаними цікавими місцями для відпочинку під загальною назвою «Харківщина запрошує».

На честь свята у Харківському обласному туристсько-інформаційному центрі проходить День відкритих дверей. Тут відвідувачі можуть отримати інформацію про туристичні маршрути Слобожанщини та переглянути відеофільми про туристичні «родзинки» Харківської області.